Tři portugalské celky proklouzly do semifinále Evropské ligy

Portugalské týmy Porto, Benfika a Braga si zajistily postup do semifinále fotbalové Evropské ligy. Spolu s nimi o trofej usiluje španělský Villareal.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Evropská liga UEFA

Evropská liga UEFA | Foto: UEFA

Čtvrtfinálové duely byly až na jednu výjimku v odvetách pouhou formalitou a celky Porta, Benfiky a Villarealu v nich dokázaly využít výborné výchozí pozice z prvních utkání.

Napínavou bitvu tak sliboval pouze duel Bragy s kyjevským Dynamem. Portugalský celek si přivezl z Ukrajiny nadějný výsledek 1:1, ale už po půlhodině hry přišel o vyloučeného Cesara.

Na šance si ale diváci museli počkat až do poslední dvacetiminutovky. Nejprve pálil v dobré pozici těsně vedle domácí Lima, pak se o slovo přihlásili hosté. Největší příležitost spálil 77. minutě Jarmolenko, když z malého vápna minul domácí branku a tím i postup svého týmu.

Odvetné utkání čtvrtfinále fotbalové Evropské ligy:

Spartak Moskva - FC Porto 2:5 (0:2)

Branky: 52. Dzjuba, 72. Ari - 28. Hulk, 45.+2 C. Rodríguez, 48. Guarín, 54. Falcao, 89. Rúben Micael. Rozhodčí: Kassai (Maď.). První zápas 1:5, postoupilo Porto.

Sporting Braga - Dynamo Kyjev 0:0

Rozhodčí: Eriksson (Švéd.). ČK: 29. Paulo César - 87. Popov. První zápas 1:1, postoupila Braga.


Twente Enschede - Villarreal 1:3 (1:0)

Branky: 32. Bajrami - 60. Rossi z pen., 84. Ruben z pen., 90. Cani. Rozhodčí: Collum (Skot.). ČK: 58. Tiendalli (Twente). První zápas 1:5, postoupil Villarreal.

PSV Eindhoven - Benfika Lisabon 2:2 (2:1)

Branky: 17. Dzsudzsák, 25. Lens - 45.+3 Luisao, 63. Cardozo z pen. Rozhodčí: Stark (Něm.). První zápas 1:4, postoupila Benfica.

Semifinále (28. dubna a 5. května):
Braga - Benfika Lisabon
FC Porto - Villarreal.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme