Triple jsme získali zcela zaslouženě, raduje se sparťan Vácha

Během dvou měsíců získali i třetí českou trofej. Fotbalisté Sparty potvrdili svou letošní suverenitu. Po triumfu v lize a domácím poháru završili triple ziskem Superpoháru, když doma na Letné porazili Viktorii Plzeň hladce 3:0 po brankách Davida Lafaty, Ladislava Krejčího a Michala Breznaníka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparťané s trofejí pro vítěze Superpoháru

Sparťané s trofejí pro vítěze Superpoháru | Zdroj: ČTK

„Jsme rádi, že jsme Superpohár získali. Myslím, že třetí pohár do sbírky jsme přidali zcela zaslouženě,“ nechal se po zápase slyšet sparťanský záložník Lukáš Vácha.

Plzeň přitom mohla jít do vedení už po pěti minutách, jenže Jan Kovařík neproměnil penaltu. „Svou výhodu proměnili v nevýhodu, poté jsme do zápasu vstoupili lépe my. Po dvou gólech už jsme si hlídali průběh zápasu,“ hodnotí člen reprezentačního kádru.

Přehrát

00:00 / 00:00

Se sparťanem Lukášem Váchou mluvil Jan Suchan

Poslední zápasy Sparty s Plzní byly vyrovnané, proto ani v případě Superpoháru nečekali Pražané jednoduchý duel. „Plzeň má svou kvalitu, i tentokráte to dokázala. My jsme ale byli aktivnější a využili jsme všechny své šance,“ podotýká Vácha.

Oba týmy nastoupily v nejsilnějších sestavách. Kouč plzeňské Viktorie Dušan Uhrin ml. už před výkopem předesílal, že Superpohár bude pro Západočechy generálkou na blížící se start ligy.

Fotbalisté Sparty po lize a poháru vyhráli i Superpohár, Plzeň porazili 3:0

Číst článek

„Bylo jasné, že budou chtít nastoupit v nejsilnější možné sestavě. Náš trenér (Vítězslav Lavička) zase předesílal, že nám to v tomhle složení funguje, takže pokud nebude někdo zraněný, není důvod to měnit,“ má jasno 25letý středopolař, který odmítá, že by se měl výsledek Superpoháru odrazit ve výsledcích v lize.

„Liga je dlouhodobá soutěž. Může se stát, že dojde k nějaké krizi nebo hernímu výpadku. Tohle byl jen jeden zápas. Nechci se pouštět do hodnocení, jak to bude vypadat v lize,“ sparťanská opora.

Jan Suchan, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme