Úplatkářská fotbalová kauza 'Kapr' má další pokračovaní

Uplácel olomoucký brankář Petr Drobisz fotbalisty střížkovských Bohemians třemi sty tisíci korun, nebo si celou věc jejich šéf Karel Kapr neznámo proč vymyslel? Olomoucké okresní státní zastupitelství tenhle případ z loňského jara posoudilo a obvinilo Drobisze z korupce, ale i protistranu z přijímání úplatku. Kromě Kapra se to podle Hospodářských novin týká ještě někdejších fotbalistů střížkovského klubu Davida Zoubka a Miroslava Obermajera.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Kapr, šéf Bohemians Praha, po jednání disciplinární komise

Karel Kapr, šéf Bohemians Praha, po jednání disciplinární komise | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

Informace to ale prý není úplně přesná, tvrdí protikorupční policie ústy svého mluvčího Romana Skřepka. Jenže upřesnit ji, to údajně nelze. Na příkaz státního zástupce je kauza tabu.

Obvinění Kapra, Zoubka, Obermajera i svého klienta Drobisze ale potvrzuje olomoucký advokát Petr Konečný, který už podal stížnost.

Přehrát

00:00 / 00:00

Úplatkářská kauza 'Kapr' má další pokračovaní

„Do zahájení trestního stíhání nikdo nepředložil žádné důkazy. A pokud čtu to obvinění, a pokud jsem mu porozuměl, tak vychází z toho, že když se tři osoby doznávají, že jim byl poskytnut úplatek, tak nepochybně museli obvinit i čtvrtého aktéra, který jim ho měl poskytnout,“ uvedl Petr Konečný.

Notářsky zaznamenané výpovědi hráčů, kterým měl Drobisz úplatek předat, jsou hlavním důkazem, o který se střížkovský funkcionář Karel Kapr opíral při šetření tohoto případu na úrovni fotbalového svazu.

Šéf jeho disciplinární komise Jiří Golda v dubnu uzavřel pátrání s tím, že ho Kapr tahá za nos, protože slibované další důkazy opakovaně nepředložil. Teď Kapr pravděpodobně sám spadl mezi obviněné. Především proto, že údajnou korupci neoznámil policii okamžitě, tedy loni na jaře.

„Pro to já mám jednoduché vysvětlení – protože jsem hledal důkazy. A důkazy nenajdete za jeden den. Důkazy máme v tom smyslu, že máme pohromadě notářské zápisy a několik důkazů o kterých nechci mluvit, protože jsou předmětem policejního řízení,“ říkal Karel Kapr v březnu, když se celý případ dostal na veřejnost.

Teď Kapr mlčí, respektive na svém telefonním čísle není k zastižení. Totéž platí o dalším obviněném Davidu Zoubkovi, kterému Radiožurnál zkoušel několikrát volat po tréninku Kladna, za které teď hraje.

Státnímu zástupci Kaprovo vysvětlení zřejmě tak jednoduché a hlavně logické nepřijde. Spíš se zdá, že i kdyby se uplácení skutečně prokázalo, Kapr a jeho bývalí podřízení by měli také problém, protože případ včas neohlásili. A ještě si o tom nechali vyhotovit notářský zápis.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme