Už jsme zachránění, vtipkoval trenér pražské Dukly Luboš Kozel

Výborným výkonem vstoupili do jarní části Gambrinus ligy fotbalisté Dukly Praha. V souboji o třetí místo v tabulce porazili Teplice a oba týmy si po posledním hvizdu rozhodčího zasloužily aplaus.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dukla Praha vstoupila do jarní části Gambrinus ligy vítězstvím nad Teplicemi

Dukla Praha vstoupila do jarní části Gambrinus ligy vítězstvím nad Teplicemi | Zdroj: ČTK

Svými výkony by se ani v evropských pohárech, kam třetí místo posouvá, zřejmě neztratily.

Fotbal nahoru dolů, plný perfektních přihrávek i rychlých kombinací. Když Teplice udělaly chybu, Dukla toho využila a po poločase vedla 3:0. A zejména z výborného výkonu domácích nebylo poznat, jestli ty skvělé kombinace nacvičili v přípravě, nebo měli zkrátka štěstí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté Dukly Praha se vyhoupli na třetí místo v Gambrinus lize, ale o pohárové Evropě nechtějí slyšet

„Asi obojí. Něco jsme samozřejmě trénovali, chtěli jsme hrát hodně přes kraje a na rychlé brejky. To se nám dařilo a důležitá byla rychlá branka, která nás uklidnila,“ liboval si nad svým gólem Jakub Mareš, který tím přispěl k historickému momentu.

Poprvé v samostatné české lize se Dukla dostala do blízkosti své někdejší slávy a minimálně jeden jarní týden stráví na pozici zaručující postup do evropských pohárů.

„Třetí místo je nádherný pocit, ale do konce je ještě spousta kol a tabulka je našlapaná. Dvakrát prohrajeme a spadneme o pár míst. Budeme se chtít udržet co nejdéle nahoře, ale o pohárech můžeme mluvit až v závěru ligy,“ odmítá útočník Zbyněk Pospěch a podobně, byť méně vážným tónem to zmínil i trenér Dukly Luboš Kozel.

„Přítěž to určitě není. Třetí jsme nikdy nebyli, takže si to budeme užívat a uvidíme, jak dlouho nám to vydrží. Máme třicet bodů a to by mělo snad stačit na záchranu, takže teď můžeme koukat na to, co nahrajeme navíc. Ne, to byl samozřejmě trošku vtip,“ usmíval se spokojený trenér pražské Dukly.

Martin Charvát, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme