V Anglii vrcholí boj o titul, Liverpool musí doufat v selhání Manchesteru City

Hodně evropských fotbalových soutěží už zná své vítěze, v Anglii ale jasno není. Až poslední kolo zápasů rozhodne o tom, jestli titul v Premiere league bude patřit Manchesteru City nebo Liverpoolu, který se o výhodu připravil v závěru posledního utkání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O titulu v anglické Premier League rozhodne poslední kolo. Nejblíž k trofeji mají  hráči Manchesteru City

O titulu v anglické Premier League rozhodne poslední kolo. Nejblíž k trofeji mají hráči Manchesteru City | Zdroj: Reuters

„Viděl jsem ten zápas už třikrát a pořád jsem v šoku, když se podívám, že to skončilo 3:3,“ nemůže se s výsledkem zápasu na hřišti Crystal Palace smířit trenér Liverpoolu Brendan Rodgers.

Jeho svěřenci vedli v pondělní dohrávce 3:0, ale domácí během devíti minut v závěru vyrovnali. Bodová ztráta stála Liverpool možná i titul. Poslední zápas ligy hrají doma s Newcastlem, musí vyhrát a zároveň doufat, že Manchester City doma prohraje s West Hamem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na souboj o titul v Premier League se zaměřil redaktor ČRo Martin Charvát

"Určitě ještě není rozhodnuto! West Ham má pár velmi talentovaných hráčů, když dokáže vyhrát na hřišti Tottenhamu 3:0, proč by to nedokázal u Manchesteru City,“ věří trenér Liverpoolu.

„Vepředu mají velké hráče jako Carrolla, ten je výborný, k tomu mají výbornou obranu, čtrnáctkrát nedostali ani gól. To podle mě ukazuje, že jsou opravdu hodně těžkým soupeřem,“ hledá naději Brendan Rodgers, který je pyšný na to, že se Liverpool po čtyřech letech opět podívá do Ligy mistrů.

Třeba do nejprestižnější evropské soutěže Liverpool vstoupí i s domácím titulem. Před dvěma lety to byl právě Manchester City, kdo díky dvěma gólům v nastaveném čase získal trofej, teď o ni ve stejnou chvíli může i přijít.

Edin Džeko (uprostřed) slaví svůj gól do sítě Aston Villy. Jeho trefy přiblížily Citizens titulu v Premier League | Foto: Reuters

„Tento víkend je hodně důležitý protože hrajeme o celoroční práci. Ale zároveň to je normální zápas, který nejlépe zvládneme tak, že zopakujeme to, co předvádíme celou sezonu,“ očekává od svých hráčů Manuel Pellegrini, kouč Manchesteru City.

„West Ham jsme porazili už v poháru, to byl dobrý zápas. Doufám, že ho zopakujeme a že opět budeme hrát stále stejně, ideálně jako ve čtvrtek proti Aston Ville. To bylo myslím jedno z nejlepších utkání, co jsme tuhle sezónu hráli,“ chválí své svěřence Pelegrini.

V historii se jen londýnské Chelsea podařilo nastřílet v lize více než sto gólů, v této sezoně se dá předpokládat trojciferné skóre u dvou nejlepších týmů. O tom, který z nich celou soutěž vyhraje, bude jasno zítra.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme