V Británii se množí hlasy, aby Katar přišel o pořadatelství fotbalového MS

Vrcholní britští fotbaloví funkcionáři si myslí, že by se o pořadatelství světového šampionátu v roce 2022 mělo hlasovat znovu. Za vítězstvím Kataru prý byla podle ostrovních médií korupce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Katar

Katar | Foto: Jaromír Marek | Zdroj: Český rozhlas

„Jestliže hlavní vyšetřovatel FIFA Michael Garcia přijde s konkrétními důkazy, musíme se vážně zabývat možností, že se o dějišti mistrovství světa bude rozhodovat znovu. O tom není pochyb," uvedl pro BBC britský viceprezident mezinárodní fotbalové federace Jim Boyce.

Reagoval tak na odhalení Sunday Times, že na zmanipulování volby měl někdejší katarský člen vedení FIFA Mohamed bin Hamám zvláštní fond ve výši 3 milionů liber.

„Myslím, že když se ukáže, že šlo o zkorumpovaný systém a že vítězové podváděli, tak se samozřejmě musí vybírat znovu," tvrdí předseda Anglické fotbalové asociace Greg Dyke.

Obvinění z korupce považuje za závažná už taky britská vláda.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme