V Jablonci rostou návštěvy, klub láká na skákací hrad i Xbox

Fotbalisté Jablonce si prakticky zajistili minimálně třetí příčku v prvoligové tabulce, v duelu 25. kola porazili Slavii 2:1 a ve zbytku sezony se mohou dívat spíše jen dopředu, momentálně na druhou Spartu. Dobré výkony hráčů a také stále vlídnější prostředí na stadionu oceňují i fanoušci, kterých teď chodí na tribuny o poznání víc než v minulých letech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na zápas se Slavií přišlo 4230 fanoušků

Na zápas se Slavií přišlo 4230 fanoušků | Foto: FK Baumit Jablonec

„Jsou výsledky. Management dělá všechno možné i nemožné, aby lidé přišli. Jsme rádi, že jsme je přilákali do ochozů,“ všímá si trenér Jablonce Jaroslav Šilhavý, že fanoušků na stadionu přibývá.

Už hodinu před zápasem bylo u jabloneckého stadionu živo. Zdejší fanzóna je vlastně jen pódium, skákací hrad pro malé děti a dva bílé stany, ale i za to jsou příznivci severočeského klubu, v tomto případě hlavně školáci, vděční. Tím spíš, když si mohou na Xboxu zahrát proti nejlepším týmům světa.

Přehrát

00:00 / 00:00

Většího počtu diváků na jablonecké Střelnici si všiml reportér ČRo Jaroslav Plašil

Jablonecký tým sice na herní konzoli vybrat nelze, ale i skutečný fotbal je na severu Čech zábavný, i když to tak v minulých letech při pohledu do hlediště nevypadalo. Někdejší kouč František Komňacký kdysi prohlásil, že je těžké v regionu běžkařů zaplnit stadion, i když hraje tým o první příčky.

Vyšší návštěvnost dokazují i čísla. V minulé sezoně chodily na Střelnici v průměru necelé tři tisícovky diváků na zápas a a to i na Spartu nebo na Plzeň, hůře na tom byly v lize jen Dukla a Znojmo bez vlastního stadionu. Teď na jaře už bylo jednou vyprodáno, a také na Slavii 4230 diváků.

Zatímco v minulé sezoně zdolali fanoušci v Jablonci čtyřtisícovou hranici jen jednou při zápase s Brnem - teď na jaře už potřetí.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme