V Recife vytrvale prší, utkání Německo – USA to ale neohrozí

Program fotbalového mistrovství světa v Brazílii komplikuje počasí. V Recife, kde nastoupí Německo proti USA, vytrvale prší, ale i vzhledem k regulérnosti turnaje se utkání Německo – USA odehraje v řádném termínu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Američan Jermaine Jones se raduje z gólu v utkání s Portugalskem

Američan Jermaine Jones se raduje z gólu v utkání s Portugalskem | Zdroj: ČTK

„Už z předchozích dvou dní byly ulice a půda nasáklá. Níže položené ulice se pomalu mění v řeky, lidé se brodí po kolena a auta si razí cestu také do poloviny ponořena ve vodě,“ hlásí přímo z Recife redaktor Radiožurnálu Jan Kaliba.

„Spousta fanoušků má tak problém se dostat na stadion. Naštěstí funguje taková nadzemí, kterou je možnost se dostat až ke stadionu. Hůře jsou na tom obyvatelé chudinských čtvrtí, kterým mezi domy stojí voda,“ popisuje situaci ve městě Kaliba.

Přehrát

00:00 / 00:00

Spousta fanoušků má tak problém se dostat na stadion,“ říká k situaci v Recife Jan Kaliba

V některých médiích se dokonce objevily zprávy, že utkání Německo – USA, které se má hrát v Recife bude odloženo.

„Hřiště má evidentně lepší odvodnění než ulice ve městě. Voda na něm nestojí, takže FIFA všechny spekulace hodinu a půl před výkopem dementovala. Bude se hrát podle plánu a snad se i všichni fanoušci dostanou na stadion včas. Ti američtí mají trošku smůlu, protože když hráli jejich fotbalisté první utkání na šampionátu v Natalu, tak tam byla situace podobná. Také tam byla povodeň a sesuvy půdy,“ uzavřel Jan Kaliba.

Jan Kaliba, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme