Vedení Slavie odvolalo trenéra Koubka, tým povede Nizozemec Alex Pastoor

Trenér Miroslav Koubek končí v pražské Slavii. O jeho odvolání rozhodl nový sportovní úsek spolu s vedením klubu. Novým trenérem klubu z Edenu bude nizozemský kouč Alex Pastoor.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Odvolaný trenér Slavie Miroslav Koubek

Odvolaný trenér Slavie Miroslav Koubek | Zdroj: ČTK

„Trenéru Koubkovi děkujeme za odvedenou práci pro Slavii, kterou vykonával s velkou mírou profesionality a nasazením. Mužstvo převzal ve velice těžké době a během svého působení odvedl obrovský kus práce,“ uvedl pro klubový web předseda představenstva Adam Řebíček

Nové složení realizačního týmu bude oznámeno zítra, kdy nový trenér Alex Pastoor povede první trénink A týmu.

„Šlo o společné rozhodnutí nového sportovního úseku a vedení. Chceme změnit sportovní směřování klubu, jeho celkový projev a způsob myšlení,“ vysvětlil změnu sportovní ředitel Karol Kisel.

Asistent Ivo Knoflíček odvolání vůbec nečekal

"Ráno jsme přišli na trénink a bylo nám řečeno, že přijde nový majitel a bere si svůj vlastní tým,“ řekl Českému rozhlasu dosavadní asistent trenéra Slavie Ivo Knoflíček.

Odvolání člena realizačního týmu zasáhlo. „Je to tragédie. Pro Slavii jsem odvedl dvacet třicet let a tohle jsem si absolutně nepředstavoval,“ řekl Knoflíček.

„Nechci to komentovat a ani se k tomu nemůžeme vyjadřovat. Musím to sám vstřebat. Tohle nikdo nečekal a byl to šok,“ vyjádřil se pro Český rozhlas Stanislav Vlček.

Nový trenér za sebou má angažmá v nizozemské lize

Slavia má tak od pondělí nové sportovní vedení. Vedle Kisela v něm bude hlavní trenér Alex Pastoor a poradce Igor Kornějev.

Kornějev je bývalý záložník a ruský reprezentant, který působil jako hráč v CSKA Moskva, Espanyolu Barcelona, FC Barcelona, Heerenveenu, Feyenordu Rotterdam a Bredě. V poslední době vykonával funkci sportovního ředitele Zenitu Petrohrad.

Alex Pastoor se narodil 26. října 1966 v Amsterdamu. Jako záložník prožil většinu sportovní kariéry v FC Volendam, dále hrál za SC Heerenveen, belgický KRC Harelbeke a rakouskou Austrii Lustenaou. Hráčskou kariéru ukončil v roce 2001. Jako trenér vedl v Nizozemsku týmy SBV Excelsior a Nijmegen.

Dvaašedesátiletý Miroslav Koubek odtrénoval ve Slavii 10 zápasů. Ve třech zvítězil, další tři skončily remízou a ze čtyř odešel jeho tým poražen. Kvůli zaměstnání ve Vršovicích nedávno dokonce odešel od reprezentačního týmu do devatenácti let.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme