Věřil jsem, že gól dáme, tvrdil hrdina Sparty Lafata

Čtyři minuty dělily fotbalisty Sparty od ztráty ligové neporazitelnosti. V Liberci už se schylovalo k jejich prohře, domácí vedli po brance Fleišmana a hostům se ani z velkých příležitostí nedařilo prosadit. Až v 87. minutě krásnou ránou do šibenice vyrovnal Lafata. Pražané díky němu vedou tabulku o šest bodů před druhými Teplicemi.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Lafata (vpravo) se spoluhráči ze Sparty

David Lafata (vpravo) se spoluhráči ze Sparty | Zdroj: ČTK

"Vzhledem k tomu, že jsme skoro celý zápas prohrávali a vyrovnali až v závěru, tak bod musíme brát. Věřil jsem, že gól dáme, protože i takhle jsme měli docela dobré šance. A nakonec se to povedlo," říkal po zápase David Lafata.

Ten sice většinu zápasu nebyl téměř vidět, ale v samotném závěru se nakonec stal hrdinou Sparty. "Chtěli jsme samozřejmě vyhrát, ale nakonec máme bod a i ten se počítá," musel být nakonec s výsledkem spokojený.

Přehrát

00:00 / 00:00

David Lafata po zápase v Liberci

Pro Spartu sice v Liberci skončila série šesti vyhraných utkání v řadě, ale samotný zápas si kromě fanoušků užívali i hráči. "Zápas patřil k těm náročnějším na jaře. Bylo to dobré utkání s hezkou diváckou kulisou," chválil Lafata atmosféru utkání.

Proto ani tak nemrzí, že má Sparta v čele ligové tabulky náskok "jen" šesti bodů místo osmibodového. "Bylo by to hezké, ale je teprve dvanácté kolo, ještě je všechno v klidu. Mohli jsme mít větší náskok, ale zase jsme alespoň o obod odskočili. A teď bude záležet jen na nás, jakou cenu bude ten bod mít pro zápas s Teplicemi," myslí si David Lafata.

Jan Suchan, Jiří Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme