Vítězství Dukly nad Spartou potěšilo i sparťanskou legendu Jana Bergera

Fotbalisté Zwolle po třetím vítězství v řadě vedou spolu s Eindhovenem nizozemskou ligu, kdežto Sparta v té české podruhé za sebou prohrála a znovu nedala ani jeden gól. Před čtvrteční odvetou play-off Evropské ligy je to pro českého mistra nepříjemný kontrast.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obránce Dukly Jan Vorel (dole) a záložník Sparty Tiémoko Konaté

Obránce Dukly Jan Vorel (dole) a záložník Sparty Tiémoko Konaté | Zdroj: ČTK

A večerní porážka 0:1 na Julisce s Duklou nevadila z kovaných sparťanů snad jen legendě letenského klubu Janu Bergerovi.

„Vyhráli, kluk dal gól, tak jsem šťastný. Myslím, že Sparta neměla nějaké velké šance. Teď fandím samozřejmě Dukle, protože je tady kluk.“ Během šesti let ve Spartě Jan Berger propotil víc dresů a pravidelně rozveseloval letenské tribuny, které ho zbožňovaly.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté Sparty nezvládli zápas na Dukle a před zápasem se Zwolle nejsou v optimálním rozpoložení

K Dukle, kde strávil jen třetinu času oproti tomu ve Spartě, se teď ale kloní z prostého důvodu - právě na Julisce se do ligy prosadil jeho syn Tomáš, jediný střelec a tím i hlavní hrdina dohrávky 5. kola Synot ligy.

„Hlavně jsme dobře bránili, byli jsme připraveni na to, že Sparta hraje dobře kombinačně dopředu. To jsme splnili a podařilo se nám dát jeden gól. Jsme rádi, že jsme konečně doma vyhráli. Zrovna proti Spartě je to krásné.“

Konečně znamená po osmi zápasech, ve kterých se to Dukle před vlastním obecenstvem nepodařilo. Naposledy odjely z Julisky poražené Teplice a to bylo místo koupání v rybníce ještě v kurzu sáňkování, protože kalendář ukazoval únor.

Výkonnostní bahno, ve kterém se Sparta plácá, z ní ovšem teď dělá dosažitelnou kořist, kterou ulovil i tým, co v týdnu vypadl z domácího poháru s třetiligovými Domažlicemi. Pro Vítězslava Lavičku nijak povzbudivé pomyšlení.

„Je tam frustrace, zklamání, ale i to fotbal přináší. Naší povinností teď je, abychom sebrali všechny fyzické a hlavně morální síly, dali se dohromady a zodpovědně se připravili na čtvrteční odvetný zápas proti Zwolle.

Podle Kováče bude duel ve Zwolle pro Spartu zápasem roku

Kvůli němu ostatně nechal Lavička odpočívat Krejčího, Dočkala i Lafatu, navíc Hušbauera s Marečkem skolila viróza, jenže jejich náhradníci rozhodně nedokázali, že šířku letenského kádru kopíruje i kvalita, i když obránce Radoslav Kováč o ní nepochybuje.

„Kvalita je jednoznačně na naší straně, ale jak tam nedáme tu čistou hlavu a agresivitu, tak to nestačí. Musíme dát ´palice´ nahoru a nachystat se na čtvrtek. To je pro nás zápas roku,“ potvrzuje Kováč, že výsledek odvety proti Zwolle bude pro další dění ve Spartě zásadní.

Jan Kaliba, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme