Vítězství v Alkmaaru má Liberci zajistit taktika, ne bezhlavé útočení

Pokud se fotbalisté Liberce chtějí zachránit v Evropské lize, musí v Alkmaaru dohnat prohru 0:1. Žádnou zběsilou ofenzivu sice Severočeši nespustí, přesto chtějí v Nizozemsku zvítězit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pavelka se v prvním zápase proti Alkmaaru neprosadil. Pokud chce Liberec postoupit, musí zvítězit venku

David Pavelka se v prvním zápase proti Alkmaaru neprosadil. Pokud chce Liberec postoupit, musí zvítězit venku | Zdroj: ČTK

„Půjdeme do toho tak, abychom tam dali gól a abychom tam vyhráli,“ říká jasně a stručně kapitán Slovanu Radoslav Kováč.

Liberec musí skórovat, ale nelze očekávat, že by se od začátku pustil do zběsilé ofenzivy. „Byla by to sebevražda. Byť soupeř má výhodu, vede 1:0, tak pořád je to jeden gól,“ upozorňuje trenér Jaroslav Šilhavý.

Přehrát

00:00 / 00:00

O taktické přípravě na zápas s Alkmaarem mluvil s hráči a trenérem Liberce Mirko Vasić

S taktikou, se kterou jsme hráli doma, jsme byli poměrně úspěšní. Bohužel jsme v závěru inkasovali, ale to samé může být i opačně. Určitě to nebude bezhlavé útočení, i když budeme chtít být aktivnější,“ slibuje liberecký kouč.

Šilhavý přizpůsobí taktiku i podle vývoje zápasu. Ten byl v Liberci před týdnem prakticky po celou dobu stejný jako v minulých utkáních severočeského týmu v Evropské lize. Slovan pozorně bránil a čekal na brejky, které ale tentokrát nevycházely.

„Oni doma asi budou chtít hrát ještě víc ofenzivně než u nás. Možná tam budou větší okénka do defenzivy,“ doufá záložník David Pavelka, který by byl rád, aby Slovan hrál v obranném bloku aktivněji a vysunul napadání až k polovině hřiště.

Zkusíme na ně zadupat a snad znervózní, plánuje liberecký kapitán Kováč

Číst článek

Liberečtí hráči ale budou muset zlepšit hlavně přechod do útoku. „Když jsme balon získali, šli jsme v docela dost lidech nahoru. Ale buď jsme si špatně přihráli, nebo jsme prohráli první souboj,“ vzpomíná záložník.

Nejistota v ofenzivě ale mohla být způsobena i nerozehraností. Liberec nastoupil proti Alkmaaru ke svému úvodnímu ostrému zápasu jarní části.

Teď už má Slovan za sebou i jedno ligové utkání. „Ty dva zápasy snad už budou znát a už si budeme trošku víc věřit na balonu. Trošku jsme se rozdýchali a zase si zvykneme na to tempo,“ říká záložník David Pavelka.

Utkání Liberce na stadionu nizozemského AZ začne pět minut po deváté večer.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme