Vladimír Šmicer si opět zahraje v Liverpoolu, zúčastní se benefičního utkání

Připomínky tragédie na fotbalovém stadionu Hillsborough pokračují. Na památku 96 fanoušků Liverpoolu, kteří byli před čtvrtstoletím ušlapáni při zápase Anglického poháru, se v pondělí hraje benefiční utkání. Na liverpoolském Anfield Road se ho zúčastní i Vladimír Šmicer, pro kterého bude mít duel i další rozměr.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Šmicer chce být šéfem FAČR

Vladimír Šmicer chce být šéfem FAČR | Foto: Filip Jandourek

Ve finále Ligy mistrů v roce 2005 pomohl Vladimír Šmicer střelou zpoza vápna vyrovnat Liverpoolu manko proti AC Milán z 0:3 na 3:3. A pak na sebe vzal zodpovědnost i v penaltovém rozstřelu, přestože nikdy nebyl vyhlášeným exekutorem pokutových kopů.

A protože milánský Andrej Ševčenko vzápětí neuspěl, byl právě Vladimír Šmicer autorem rozhodující penalty. Ve svém posledním utkání za Liverpool. „Od mého posledního zápasu za Liverpool jsem si na Anfield Road nikdy nezahrál. Moc se těším, že si tam po devíti letech znova zahraju,“ říká.

Přehrát

00:00 / 00:00

Devět let to trvalo, než si Vladimír Šmicer znovu zahraje na liverpoolském stadion Anfield Road

Opožděné děkování Vladimíru Šmicerovi za jeho důležitou istanbulskou úlohu ale rozhodně nebude hlavním motivem pondělního zápasu. Tím je připomínka neštěstí ze sheffieldského stadionu Hillsborough, které je v Liverpoolu i po čtvrtstoletí stále velkým tématem.

„Dodneška to není vyřešené. Na tohle neštěstí nikdo nezapomene, tragédie z Hillsborough je zapsána v historii klubu. Fandové to berou jako nespravedlnost, protože nikdo nebyl potrestán,“ vysvětluje autor 27 branek v reprezentačním dresu.

Charitativní zápas bude mít na Anfield Road hvězdné obsazení. Nastoupí proti sobě bývalí hráči Liverpoolu - na jedné straně britští a na druhé ostatní.

Vladimír Šmicer si tak zahraje po boku Samiho Hyypiäho, Dietmara Hammana nebo Jariho Litmanena a coby soupeře budou mít třeba Michaela Owena, Robbieho Fowlera, Jamieho Redknappa či Steva McManamana. A trenéři? Další esa: Gerrard Houllier a Kenny Dalglish.

Jan Suchan, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme