Z navrátilců do fotbalové Gambrinus ligy se prosadil jen Roman Bednář

Před časem nastupovali v reprezentačním útoku a byli oporami ve svých zahraničních klubech. Jenže z různých důvodů přestali pravidelně hrát, a tak se vrátili domů. Milan Baroš, Martin Fenin a Roman Bednář mají za sebou obnovenou premiéru v české Gambrinus lize, ve které se pokoušejí znovu nastartovat svoji kariéru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Václav Kadlec a střelec branky Roman Bednář ze Sparty se radují z gólu

Václav Kadlec a střelec branky Roman Bednář ze Sparty se radují z gólu | Zdroj: ČTK

Sotva Roman Bednář, útočník s bohatými zkušenostmi z britských ostrovů, nastoupil v 80. minutě na trávník, vstřelil gól. To se žádnému jinému navrátilci do české Gambrinus ligy nepovedlo.

„Trenér vidí, že dřu, že chci být s týmem a dělám pro to všechno. Jak pro tým, tak pro mě to byla odměna za moji tvrdou práci,“ hodnotil svou premiéru po výhře Sparty nad Slováckem 4:0 Roman Bednář, který zároveň tuší, že to má navzdory vstřelenému gólu mnohem těžší než třeba Martin Fenin ve Slavii či Milan Baroš v ostravském Baníku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Roman Bednář se hned po několika minutách po návratu trefil proti Slovácku

„Samozřejmě máme radost, že máme z čeho vybírat. Máme tu útočnou sílu v dostatečné kvalitě. Jaro teprve začíná a čekají nás další těžké zápasy,“ pochvaluje si možnosti volby trenér Sparty Vítězslav Lavička.

Jenže to také znamená větší pravděpodobnost, že se na některého z útočníků nedostane. A Roman Bednář má zatím nejhorší pozici navzdory vstřelenému gólu v premiéře. Koneckonců vždyť je reprezentantem bývalým, na rozdíl od Davida Lafaty, Václava Kadlece či Leonarda Kweukeho.

„Bednář to bude mít ve Spartě velmi těžké. Proti Lafatovi se bude velmi těžko prosazovat, je tam ještě další hrotový hráč Kweuke,“ myslí si někdejší československý reprezentant a dnes fotbalový kouč Přemysl Bičovský.

Sám sice býval záložníkem, ale své svěřence ve své trenérské kariéře nutí pokaždé k divácky vděčnějšímu ofenzivnímu způsobu hry, a tak ho také restarty Milana Baroše, Martina Fenina či Romana Bednáře zajímají.

I když je jasné, že po prvním jarním kole se toho ještě moc hodnotit nedá, shodovali se Martin Fenin po porážce 1:2 a devadesáti odehraných minutách v dresu Slavie v Olomouci i Milan Baroš, který má za sebou zhruba 25 minut z bezgólové remízy s Českými Budějovicemi.

Barošova kritika

„Nebylo to nejhorší, čekal jsem to ještě horší. Zadýchal jsem se i v týdnu, potřebuji potrénovat,“ říkal Milan Baroš, který se na rozdíl od Martina Fenina ani do gólové příležitosti nedostal. Po zápase zaujal spíše kritikou vedení fotbalu. Rozhodnutí hrát v únoru, teď navíc v době sněhové kaliamity, nechápe. Ale je otázkou, jestli se mu bude dařit výrazněji lépe na kvalitnějších trávnících.

„Jsem zvědavý na to, jak se třeba prosadí Milan Baroš, protože je přece jen zvyklý hrát s kvalitními fotbalisty. Je to typ hráče, který ty balony potřebuje do běhu, tak jestli ti hráči mu to tam dají,“ říká fotbalový trenér Přemysl Bičovský.

Jaroslav Plašil, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme