Z týmu Bohemians 1905 byl odvolán trenér Medynský

Vedení fotbalového klubu Bohemians 1905 odvolalo od A týmu trenéra Pavla Medynského. Osudnou se mu stala pondělní porážka 0:1 s Baníkem Ostrava, která byla pro Bohemians už sedmou v řadě. S kandidáty na uvolněný post vedení klubu jedná, nový trenér by měl být znám nejpozději ve čtvrtek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obránce FK Teplice Antonín Rosa (ve žlutém) odvrací míč před útočníkem Bohemians 1905 Martinem Nešporem v přípravném zápase, ve kterém Severočeši zvítězili 3:1.

Obránce FK Teplice Antonín Rosa (ve žlutém) odvrací míč před útočníkem Bohemians 1905 Martinem Nešporem v přípravném zápase, ve kterém Severočeši zvítězili 3:1. | Foto: David Kalvas | Zdroj: Český rozhlas

„Vedení klubu se situací v prvoligovém mužstvu opakovaně zabývalo již po podzimu. Bohužel ani doplnění mužstva a realizačního týmu, ani celkem solidní výsledky v zimní přípravě nevedly k potřebnému zlepšení. Po prohře s Baníkem Ostrava už nešlo změny odkládat. Obsazení funkce hlavního trenéra bude klíčové pro nový začátek v boji o záchranu první ligy,“ uvedl pro klubový web ředitel klubu Ladislav Valášek.

S možnými kandidáty na post trenéra jedná sportovní ředitel Tomáš Požár, podle něhož je hlavním kandidátem trenér, který ke klubu nemá historický vztah. Další podrobnosti ale nepřidal s tím, že jméno nového trenéra vedení oznámí teprve až bude vše dojednáno.

Hlavním úkolem nového kouče bude jednoznačně záchrana Bohemians 1905 v nejvyšší české soutěži. Aktuálně je mužstvo na 12. místě tabulky Gambrinus ligy, na sestupové příčky ale už mají jen pětibodový náskok. Naposledy slavili Bohemians výhru 1. října loňského roku v utkání proti Žižkovu.

Tereza Jelínková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme