Za hráče dám ruku do ohně, říká ředitel Dukly Michal Šrámek

Na přípravné fotbalové zápasy některých českých týmů v přípravě během zimní přestávky se mělo podezřele sázet. Pro Český rozhlas to tvrdí Francesco Baranca, ředitel organizace Federbet, která podezřelé sázky po celém světě monitoruje. Ředitel Dukly podezření odmítá. Další kluby jsou připraveny spolupracovat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na zápas Dukly Praha při soustředění na Kypru měly být přijaty podezřelé sázky. Ředitel klubu své hráče brání

Na zápas Dukly Praha při soustředění na Kypru měly být přijaty podezřelé sázky. Ředitel klubu své hráče brání | Zdroj: ČTK

Jediným českým poraženým klubem z duelů, na které se mělo sázet, byla pražská Dukla v souboji s Botevem Plovdiv. Ovšem její generální ředitel Michal Šrámek byl v reakci na tuto informaci pro Český rozhlas nejkonkrétnější. Zaručil se nejen za klub, ale i za jednotlivce.

„Nemám k tomu jediný výstup, stín nebo otazník, že by se toto dělo. Řadím nás jako rodinný klub. I pokud je nějaká drobnost, třeba telefon během ligy, okamžitě to vím z kabiny," říká jistě ředitel Dukly.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reakce klubů na podezřelé sázky při soustředění na Kypru zpracoval Jan Kaliba

„Snažíme se fotbal dělat absolutně nejčistším způsobem. Když na to nemáme, tak prohrajeme, když jo, radujeme se z vítězství. Takoví lidé tu nepracují a budu se za to velmi silně bít. I za hráče z kabiny dám ruku do ohně,“ brání Duklu Michal Šrámek, její generální ředitel.

Ústy svého komunikačního ředitele Petra Heidenreicha se k případu vyjádřil i teplický klub. Ten bude čekat na výsledky svazového šestření.

„Všichni mají telefony, nějaké připojení a nějak komunikují. Na Kypru jsem nebyl, ale co se týká těchto věcí, tak pokud to vyšetřuje fotbalová asociace, tak ta určitě učiní kroky, abychom o tom byli informováni. Cokoli dalšího by byly spekulace,“ řekl Heidenreich.

Při zápasech Plzně, Teplic a Dukly Praha se prý objevily velmi podezřelé sázky

Číst článek

Teplice hrály na Kypru podezřelý zápas proti Levski Sofia, tedy proti stejnému soupeři jako Viktoria Plzeň. Její zástupci byli novou informací zaskočeni o to víc, že je zastihla v euforii po postupu do osmifinále Evropské ligy v Doněcku.

„V tuhle chvíli jsme plni radosti po vítězství na Šachtaru, takže až to přijde, budeme tomu věnovat maximální pozornost a budeme nápomocni vyšetřování,“ říká klubový mluvčí Pavel Pillár za Viktorii Plzeň.

„Pokud bude jakákoli otázka, která bude mířit ke kterémukoli zápasu Viktorie Plzeň, tak jsme nachystáni maximálně spolupracovat, ale pro mě osobně, i pro celý klub, je to absolutně nová informace,“ nebrání se spolupráci Pillár.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme