Začíná fotbalová Copa América. Domácí Argentinci čekají na triumf už 18 let

Celkem osmnáct let čeká argentinská fotbalová reprezentace na zisk jihoamerického titulu. Nedobrovolný půst by ale mohl za pár dní skončit. Dnes totiž začíná 43. ročník mistrovství Jižní Ameriky a Argentina, která má ve svém kádru hvězdného Lionela Messiho a ještě k tomu šampionát pořádá, je největším favoritem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítěz Zlatého míče FIFA Lionel Messi s trofejí

Vítěz Zlatého míče FIFA Lionel Messi s trofejí | Zdroj: ČTK

Během posledních osmnácti let se mistrovství Jižní Ameriky hrálo šestkrát. Argentina naposledy triumfovala v roce 1993 a od té doby byla nejlépe druhá. Na dvou předchozích šampionátech ji ve finále vždy porazil největší rival - Brazílie.

Před sedmi lety vyhráli 'kanárci' až po penaltách, v roce 2007 už byl zápas jednoznačnější. Fotbalisté v modrobílých dresech, tehdy už v sestavě s Lionelem Messim, prohráli 0:3.

Přehrát

00:00 / 00:00

Začíná fotbalová Copa América. Domácí Argentinci čekají na triumf už 18 let

Nic proti ostatním týmům, ale z pohledu fotbalového fanouška by asi nebylo špatné, kdyby se potřetí za sebou střetly ve finálě opět Argentina a Brazílie. Pokud by k tomu skutečně došlo, Brazilci by v případě výhry slavili zlatý hattrick. V opačném scénáři by Argentina konečně vyšla ze stínu kanárků.

Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme