Zápas Teplic a Plzní bavil, do ochozů přilákal více než 16 tisíc fanoušků

Fotbalisté Teplic hráli minulou sezónu v Gambrinus lize o záchranu a herně se trápili. Teď je ale všechno jinak. Ve 12. kole porazil severočeský tým mistrovskou Plzeň 1:0 a dostal se před ni v tabulce na druhé místo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání 12. kola první fotbalové ligy: FK Teplice - Viktoria Plzeň hrané 27. října v Teplicích. Teplický Aidin Mahmutovič (vpředu vlevo) v souboji s plzeňským Mariánem Čišovským (vpravo).

Utkání 12. kola první fotbalové ligy: FK Teplice - Viktoria Plzeň hrané 27. října v Teplicích. Teplický Aidin Mahmutovič (vpředu vlevo) v souboji s plzeňským Mariánem Čišovským (vpravo). | Zdroj: ČTK

Po letech fotbal v Teplicích opět láká diváky, kterých tentokrát dorazilo více než 16 tisíc. Domácí hráči je rozhodně nezklamali a na Stínadlech vyhráli i šesté utkání v této sezóně.

„Nejenom, že to kluci oddřeli, ale mělo to i fotbalovou tvář, takže jsem hodně spokojený,“ říkal po utkání trenér Zdeněk Ščasný. Teplicím se povedlo pro nový ročník vhodně posílit kádr o zahraniční fotbalisty a forma se vrátila i zkušeným hráčům.

„I díky té minulé sezoně jsme k tomu myslím přistoupili zodpovědněji, každý zápas odmakáme na víc jak sto procent. To mě těší – a ještě to, že hrajeme hezký fotbal,“ myslí si záložník Štěpán Vachoušek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Diváci v Teplicích viděli vítězství domácích nad Plzní a pohledný fotbal k tomu

Hezký fotbal ukázaly Teplice i proti nejlepšímu českému týmu posledních let. V prvním poločase Plzni prakticky nic nedovolily, zahazovaly ale šance. A brzy po přestávce toho mohly litovat. Hostující Viktoria totiž kopala penaltu, kterou ovšem Marku Bakošovi gólman Martin Slavík zneškodnil, a dostal tak fanoušky do ještě většího varu.

„Co se týká lidí, bylo to fantastické. Nevím, jestli byly i mexické vlny, ale ten řev byl úžasný. Když se vám ještě povede chytit penalta a lidi řvou vaše jméno, je to samozřejmě příjemné,“ popsal jeden z hrdinů severočeského týmu v zápase proti mistrovské Plzni.

Tím druhým se stal Nivaldo, který umístěnou hlavičkou o několik minut později utkání rozhodl.

Tereza Jelínková, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme