Zápotočný může ve Spartě dosáhnout na třetí titul v řadě

Fotbalová Sparta má první zimní posilu. Z Besiktase Istanbul přichází obránce Tomáš Zápotočný. Hráč s reprezentačními zkušenostmi se vrací do české ligy po čtyřech letech strávených v zahraničí. Na Letné se dohodl na smlouvě na tři a půl roku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Zápotočný už ve sparťanském dresu

Tomáš Zápotočný už ve sparťanském dresu | Foto: AC Sparta Praha

Zápotočný se v létě vrátil do Besiktase z hostování v Bursasporu, se kterým nečekaně získal titul v turecké lize. V sestavě se ale stal nadbytečným. Měl několik nabídek, jeho rozhodování ovšem ovlivnily nejenom fotbalové věci. "O Spartě jsem věděl už od léta. Když jsem se vracel do Besiktase, tak jsem nevěděl jestli pod novým trenérem Schusterem zůstanu. Navíc rodina zůstala v Čechách, protože dcera od září začala chodit do školy. To ještě víc uspíšilo moje rozhodnutí přestoupit už teď a nedodržet platný kontrakt v Besiktasi, který byl do léta," řekl třicetiletý obránce.

Když přicházel v průběhu podzimu do Sparty Štěpán Vachoušek, uvedl, že konzultoval svoje angažmá nejprve telefonicky s kapitánem a hlavní osobností v kabině letenského týmu Tomášem Řepkou. Tomáš Zápotočný tento krok neudělal! A měl pro to jednoduchý důvod. "Netelefonoval jsem mu, protože na něj nemám číslo, ale doufám, že si ho dáme."

Přehrát

00:00 / 00:00

Zápotočný může ve Spartě dosáhnout na třetí titul v řadě

Zápotočný zkušeného stopera Sparty podle svých slov respektuje a těší se na spolupráci s ním. Z minulosti na něj má ovšem také jednu negativní vzpomínku. Na konci sezóny 2005/2006, kdy Zápotočný ještě nastupoval za Liberec, a získal s ním titul, Řepka po porážce Sparty se Severočechy prohlásil, že je to potupa, jestli takové mužstvo vyhraje ligu. Třicetiletý obránce už ale svému novému spoluhráči odpustil.

"Na to se nedá zapomenout. Hráli jsme proti sobě a v té sezoně jsme s Libercem vyhráli titul. To bylo něco úžasného, nádherného a byl to můj první velký fotbalový úspěch. Ale znám Tomáše dobře a vím, že v emocích řeknete cokoliv." Zápotočný má také jasno o cíli, kterého by chtěl ve Spartě dosáhnout. A tím je po triumfech s Besiktasem a Bursasporem v turecké lize zisk třetího titulu za sebou.

"Bylo by to parádní, byl by to takový zlatý hattrick. Nesmírně v to věřím." Obránce s reprezentačními zkušenostmi by rád ve Spartě vydržel hodně dlouho, podle svých slov tu třeba i zakončil kariéru. Ale některým nabídkám by určitě neodolal. "Kdyby se ozvala Barcelona nebo Real, tak bych se rozhodoval." uvedl s úsměvem Tomáš Zápotočný.

Mirko Vasić, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme