Zkusíme na ně zadupat a snad znervózní, plánuje liberecký kapitán Kováč

Fotbalisté Liberce mají před zítřejší odvetou 1. kola play-off Evropské ligy v Alkmaaru jednu jistotu - když nevyhrají, v soutěži končí. Úvodní zápas totiž prohráli 0:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberec v prvním utkání s Alkmaarem prohrál 0:1. Isaac Sackey (vlevo) bojuje s obráncem Alkmaaru Gouweleeuwem.

Liberec v prvním utkání s Alkmaarem prohrál 0:1. Isaac Sackey (vlevo) bojuje s obráncem Alkmaaru Gouweleeuwem. | Zdroj: ČTK

Cestou do Nizozemska hned na startu zdržela výpravu drobná závada na letadle, mužstvo ale v pořádku doletělo. A teď už myslí jen na další velký pohárový zápas této sezóny.

„Prostě individuální kvalitu mají velice dobrou. Jsou to samí mladí kluci, takže na ně zkusíme zadupat, zkusíme vstřelit gól a snad znervózní,“ doufá kapitán Slovanu Radoslav Kováč. Alkmaar má za sebou nepovedení ligové utkání s Ajaxem Amsterdam, před kterým ale věřil, že slušný výsledek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté Liberce musí v Alkmaaru vyhrát, aby pokračovalo jejich úspěšné tažení Evropskou ligou

„Já jsem se bavil na dopingu s tím stoperem a říkal, že tam chtějí něco urvat. Prohráli 0:4, tak budou asi taky trochu pod tlakem, ale je to velký tým, tak uvidíme, jak se s tím srovnaj,“ nechce odhadovat náladu v nizozemském týmu Radoslav Kováč. Záložník David Pavelka ale věří, že prohra psychiku fotbalistů Alkmaaru nalomila.

„Tak doufáme, protože přijeli asi trochu nahoře z toho našeho zápasu a Ajax byl naopak po evropským poháru dole. Tak doufám, že je to trošku nahlodá.“

I Pavelka se bude snažit, aby tentokrát Liberec ukázal mnohem odvážnější a lepší výkon v ofenzivě. V úvodním duelu Slovan pozorně bránil a gólmana Alkmaaru Estebana ale moc neohrozil.

Nevycházely mu ani rychlé brejky, zásluhou kterých dokázal v této sezóně Evropské ligy - včetně předkol - uspět proti několika silným týmům. A dařilo se mu hlavně na cizích stadionech, kde prohrál pouze jednou.

Vítězství v Alkmaaru má Liberci zajistit taktika, ne bezhlavé útočení

Číst článek

„Nechci to srovnávat. Mužstvo, které hrálo na podzim, bylo trochu jiný. Přišli noví kluci, zapracovávají se, na rychlý protiútok nám chybí asi nejvíc Delarge, možná i Kalitnitsev, který se tam promítal. Samozřejmě odešel Rambo, ale snažíme se to zacelit. Je to ale hrozně krátká doba, aby to fungovalo, jak bychom si představovali,“ připomíná zranění a odchody některých hráčů Jaroslav Šilhavý.

Trenér ale zároveň dodal, že se Slovan rozhodně nevzdává. A pokud se postoupit nepovede, budou hráči i tak vzpomínat na tažení Evropskou ligou jedině v dobrém.

„Kdyby nám někdo na podzim řekl, že budeme takhle daleko, tak bychom se mu jenom zasmáli. Sice asi budeme zklamaní, když to nevyjde, ale zase si myslím, že jsme udělali kus práce a můžeme být pyšní na to, co jsme dokázali,“ říká záložník Liberce David Pavelka.

Mirko Vasić, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme