3. kolo extraligy ve znamení samostatných nájezdů

Hned kvarteto zápasů ze šesti úterních nenašly v řádné hrací době vítěze. Proto musely rozhodnout až samostatné nájedy. Do čela tabulky se vyšvihl Liberec spolu s Mladou Boleslaví. O bod zaostávají Pardubice, které ale mají k dobru zápas s dosud posledními Karlovými Vary.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Také zápas Plzně se Spartou rozhodly až samostatné nájezdy

Také zápas Plzně se Spartou rozhodly až samostatné nájezdy | Zdroj: ČTK

HC Vítkovice Steel - Bílí Tygři Liberec 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)

Domácí rozjeli zápas famózním způsobem. Už v 16. minutě se trefil Svačina. Jenže pak Vítkovice usnuly na vavřínech, pracovitý Liberec zvedl hlavu a po trefách Podkonického a Nedvěda otočil skóre. Zápas ale nakonec protáhl až k samostatným nájedům znovu Svačina. V nich rozhodl o třech bodech pro domácí Petr Pohl.

Přehrát

00:00 / 00:00

3. kolo extraligy ve znamení samostatných nájezdů

Branky a nahrávky: 1. Svačina (Burger), 55. Svačina (Malík, Huna), rozhodující nájezd Pohl - 24. Podkonický (Ondřej, Víšek), 42. Nedvěd (Urban). Rozhodčí: Baluška, Konc (oba SR) - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 3281.

BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec 2:3 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)

Skóre otevřel v osmé minutě nekrytý boleslavský útočník Peter Fabuš, hosté však díky výborně sehraným přesilovkám výsledek otočili. Ve druhé třetině vyrovnával Polák a ve třetí se prosadil Kohn. Důrazný boleslavský Divíšek pak poslal zápas nejen k prodloužení, ale i k samostatným nájezdům. V páté sérii trefil druhý třinecký bod Polák.

Branky a nahrávky: 8. Fabuš (Lehikoinen), 47. Divíšek - 23. Polák (Hudec, Bonk), 46. Kohn (Polanský, M. Růžička), rozhodující sam. nájezd Polák. Rozhodčí: Mikula, Minář - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:2. Diváci: 3220.

HC Plzeň 1929 - HC Sparta Praha 4:3 po sam. nájezdech (1:2, 2:0, 0:1 - 0:0)

Sparta svého soupeře deset minut přehrávala, střelecky se prosadili O'Brien a Broš. Indiány ale vrátila do zápasu dorážka Johnsona. V prostřední části pak teč Jana Heřmana a střela Modrého znamenaly obrat skóre. Sparťanský obránce Jan Hanzlík však na začátku třetí části zařídil remízu po šedesáti minutách. Zápas dospěl k nájezdům, a ten jediný proměnil Martin Straka.

Branky a nahrávky: 14. Johnson (Tvrdík), 27. Jan Heřman (Vostřák, Stránský), 39. Modrý (Vlasák), rozhodující sam. nájezd Straka - 5. O'Brien (Kůrka, Salcido), 8. Broš (Ručinský), 43. Jan Hanzlík (Hromas, Koreis). Rozhodčí: Pešina, Turčan - Lhotský, Rozlílek. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:1. Diváci: 6121.

HC Vagnerplast Kladno - PSG Zlín 2:3 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)

Kladno v utkání dvakrát vedlo, když se v přesilovkách v úvodu druhého i třetího dějství trefil Jan Piskáček. Zlín ale dokázal v závěrech jednotlivých třetin vždy vyrovnat a dotáhl souboj až do samostatných nájezdů. V nich vystřelil hostům bod navíc Petr Leška.

Branky a nahrávky: 28. Piskáček (Toman, Kalla), 44. Piskáček (Toman, Kalla) - 40. Galvas (I. Rachůnek, T. Sýkora), 59. Leška (Hamrlík, Balaštík), rozhodující sam. nájezd Leška. Rozhodčí: Hribik, Šír - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:1. Diváci: 2084.

HC Kometa Brno - HC Benzina Litvínov 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)

Vítězství domácích bylo vydřené, ale naprosto zasloužené. Kometa při jasné herní převaze zahazovala jednu šanci za druhou, o což se notnou měrou přičinil také svělý gólman hostů Jaroslav Hübl. Do vedení tak šli překvapivě hosté, bouřící Rondo ale dotáhlo Kometu přeci jen k zisku prvních tří bodů v sezóně. O ně se postaral dvěma góly Radim Hruška a jedním Ondřej Veselý.

Branky a nahrávky: 33. R. Hruška (Kvapil, Balej), 50. Veselý, 60. R. Hruška (Kvapil) - 12. V. Hübl (Kubinčák, Lukeš). Rozhodčí: Polák, Hradil - Bryška, Novák. Vyloučení: 6:9, navíc Kubát (Litvínov) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 7200 (vyprodáno).

Slavia Praha - Mountfield České Budějovice 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

Domácí přišli nejen o body, ale také o zraněného gólmana Kopřivu. Jihočechům dodala chuť i první využitá přesilovka z desáté minuty. Podpořeni výborně chytajícícm Jakubem Kovářem vybojovali nakonec v pražské O2 Aréně vítězství 3:1.

Branky a nahrávky: 57. Branda (Vašíček, Vondrka) - 10. Mikeska (Vydarený, Snopek), 32. R. Pšurný (Vydarený, Podlešák), 60. Šimánek (Kašpařík). Rozhodčí: Hodek, Fraňo - Pešek, D. Jelínek. Vyloučení: 5:5, navíc T. Svoboda (Slavia) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 3025.

Aleš Procházka, Metoděj Novák, Tibor Kubát, Pavel Petr, Vladislav Janouškovec, Martin Hlucháň, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme