Aleš Procházka: Startuje baráž, Ústí nad Labem vyzve Mladou Boleslav

Být či nebýt v příští sezóně účastníkem hokejové extraligy? Tato hamletovská otázka je v dané chvíli aktuální pro týmy Mladé Boleslavi a Ústí nad Labem. Jejich barážové klání hrané na čtyři vítězné zápasy startuje zítra.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán hokejistů Ústí nad Labem Jan Klobouček křepčí s pohárem pro vítěze první hokejové ligy

Kapitán hokejistů Ústí nad Labem Jan Klobouček křepčí s pohárem pro vítěze první hokejové ligy | Zdroj: ČTK

Baráž určená poslednímu celku nejvyšší domácí soutěže a nejlepšímu prvoligovému týmu se poprvé hrála v sezóně 1997-98 a k jejím zasloužilým aktérům patří v poslední době Mladá Boleslav. Právě díky tomuto vynálezu si Středočeši před třemi lety zajistili postup do extraligy, když tehdy porazili Ústí 4:1 a ukončili tak krátké působení svého soupeře v extralize.

O rok později si to oba týmy rozdaly mezi sebou znovu a ústečtí Lvi, kteří nezvítězili ani v jediném utkání, se museli rozloučit se svým snem o návratu mezi tuzemskou hokejovou elitu. Ani v minulé sezóně se Mladá Boleslav nevyhnula baráži, ale ani proti ambicióznímu Chomutovu nezaváhala a po vítězství 4:1 uhájila další působení v extralize.

Přehrát

00:00 / 00:00

Aleš Procházka: Startuje baráž, Ústí nad Labem vyzve Mladou Boleslav

V letošní sezóně to vypadalo, že boleslavští hráči by konečně mohli mít vyšší ambice, jenomže přišla rána do zátylku v podobě odečtených bodů za chybné registrace hráčů a z tohoto úderu se středočeský tým, na rozdíl od stejně potrefené Plzně, nedokázal už vzpamatovat.

Vedení klubu si alespoň na poslední chvíli opatřilo trenéra Vladimíra Jeřábka, kterému se v loňské sezóně povedlo probudit trápící se Kometu Brno, a od kterého je totéž očekáváno i v blížící se baráži. Není určitě bez zajímavosti, že na střídačce ústeckých Lvů je teď mužem číslo jedna někdejší Jeřábkův kolega z Litvínova Petr Rosol.

Vizitkou jeho práce je určitě ten fakt, že Ústí ve finále play off první ligy nedarovalo svému tradičnímu rivalovi - Chomutovu ani jedinou výhru. A to je pro boleslavský tým výzva, aby v úvodních dvou barážových zápasech na domácím ledě pokud možno nezaváhal. To ale bude samozřejmě záležet také na soupeři.

Aleš Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme