Američanům na úvod MS "20" širší hřiště problémy nedělalo, Čechy jasně přehráli

Před letošním mistrovstvím světa hokejistů do dvaceti let se říkalo, že Kanada a Spojené státy budou mít problém s přechodem z úzkého na široké evropské kluziště. Proto česká reprezentace doufala, že první duel s Američany nemusí mít až tak jasného favorita. Jenže opak byl pravdou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Kaše (vlevo) během utkání s výběrem USA na mistrovství světa hráčů do 20 let v Malmö

Ondřej Kaše (vlevo) během utkání s výběrem USA na mistrovství světa hráčů do 20 let v Malmö | Zdroj: ČTK

Už na začátku třetí minuty bylo totiž o vítězi utkání prakticky rozhodnuto. Gólman Daniel Dolejš neustál dvě brzké přesilovky. Ty byly hrané v obrovském tlaku týmu ze Spojených států, kterému opravdu široké kluziště zimního stadionu ve švédském Malmö problémy nedělalo.

„Trochu nás to překvapilo. Doufali jsme, že bychom mohli mít výhodu, než si na to zvyknou, ale Američani hráli dobře. Znát to na nich nebylo,“ popisuje Daniel Dolejš.

Přehrát

00:00 / 00:00

Americkému výběru nědělalo širší kluziště k překvapení českých hokejistů žádné problémy

Od prvního buly americký výběr dominoval, a i kdyby nebyly potrestané dvě úvodní chyby, tak by asi vývoj utkání nabral jasný obraz jen o pár minut později. Rychlost k puku a osobní souboje, to byly hlavní rozdíly mezi zámořskými hráči a výběrem kouče Miroslava Přerosta.

„Nejsme tak individuálně silní, abychom se dokázali prosadit. Abyste byli úspěšní v zápase, musíte vyhrát víc než 50% osobních soubojů. Jestli chcete hrát vyrovnané utkání, musí to být ‘fifty fifty‘. Ale my jsme táhli za kratší konec,“ vysvětluje Miroslav Přerost.

Hokejisté podlehli na úvod MS "20" USA 1:5

Číst článek

Něco podobného se však čekalo, protože tým chtě nechtě nemá kvalitu, která by se mohla rovnat kvalitě Spojených států nebo Kanady. Ale má chuť překvapit, a proto po utkání na hráčích svěšené hlavy k vidění nebyly.

„To určitě ne, je to start a nikdo od nás nic nečeká. Lidé od nás čekají spíš neúspěch, ale právě proto můžeme překvapit. Není na nás žádný tlak, což je velká výhoda. Když vynulujeme chyby, které jsme udělali, tak můžeme hrát s Kanadou vyrovnanější zápas, překvapit a vyhrát,“ dodává kapitán Petr Šidlík, který znovu povede český tým zítra v duelu s Kanadou.

Štěpán Pokorný, David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme