Benda si po letech zahraje v sešívaném dresu na domácím ledě

Kompletní 26. kolo má na programu hokejová Tipsport extraliga. Pozornost bude jistě poutat souboj pražské Slavie s brněnskou Kometou. Jednak proto, že má z jihu Moravy dorazit početná ekipa fanoušků, ale také kvůli tomu, že se po dlouhých patnácti letech slávistickým fanouškům v domácím utkání představí osmatřicetiletý Jan Benda.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista Jan Benda na úvodním tréninku v Chomutově.

Hokejista Jan Benda na úvodním tréninku v Chomutově. | Foto: David Kalvas | Zdroj: Český rozhlas

Jan Benda se řadí mezi hokejové světoběžníky. Zahrál si nejen NHL, ale také ve Finsku a Rusku. V české extralize oblékl už v minulosti dres Sparty, Zlína, Litvínova, Mladé Boleslavi, Plzně a nyní se z prvoligového Chomutova vrátil do Slavie, za kterou v sezóně 1995/96 odehrál čtyřiadvacet zápasů.

"Samozřejmě jsem rád, že o mě v tomto věku někdo stojí. Je to skvělé, pamatuju si, jak jsem na Slavii začínal. Vzpomínky jsou pořád čerstvé, když vejdu do kabiny a spoustu lidí tam znám. Je to hezký pocit hrát extraligu," usmívá se hokejový univerzál.

Přehrát

00:00 / 00:00

Benda si po letech zahraje v sešívaném dresu na domácím ledě

Nejvyšší soutěž před nabídkou Slavie naposledy okusil v uplynulé sezóně v Plzni. Jak se tvářil na zprávy o možném návratu na extraligovou scénu?

"Už když jsem šel do Chomutova, tak se mluvilo o tom, že chtějí některé hráče posílat do extraligy, aby si udrželi vyšší úroveň a aby byli připravení na playoff. Věděl jsem, že nějaký zájem o mě je, čekal jsem, že půjdu na hostování s Radkem Dudou do Plzně, a pak jsem se dozvěděl, že jdu do Slavie," popisuje běh událostí Jan Benda.

Chomutov vévodí prvoligové tabulce. Proto pro osmatřicetiletého někdejšího německého reprezentanta nebyl problém přivyknout si na extraligu.

"Extraliga je o něco rychlejší a také více o taktice. V nižší soutěži je to více rozlítané, jinak jsem s tím neměl problém," pochvaluje si před utkáním Slavie s brněnskou Kometou Jan Benda.

Pavel Petr, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme