Brankář Hrubec zažije na Karjala Cupu proti Švédsku reprezentační premiéru

České hokejisty čeká další prověrka. Tým kolem kapitána Smoleňáka nastoupí proti Švédsku. V sestavě bude mnoho změn, tou nejzřetelnější pak gólmanský post. Poprvé bude za reprezentaci chytat třinecký Šimon Hrubec.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třinecký brankář Šimon Hrubec si na Karjala Cupu odbude reprezentační premiéru

Třinecký brankář Šimon Hrubec si na Karjala Cupu odbude reprezentační premiéru | Zdroj: ČTK

V extraligových statistikách je na čelních místech, jeho nominace se nechala čekat a kouč Růžička své sliby plní. Hrát budou všichni.

„Mládežnické reprezentace mě míjely, tak jsem si teď splnil jeden z cílů,“ říká skromným hlasem Šimon Hrubec.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mládežnické reprezentace mě míjely, tak jsem si teď splnil jeden z cílů, říká o premiéře v národním dresu hokejový brankář Šimon Hrubec.

S mezinárodním hokejem na úrovni reprezentace zkušenosti nemá, ale o mezinárodní klubové úrovni si už obrázek udělat může. Třinec totiž hrál Ligu mistrů, kde třiadvacetiletý Hrubec sbíral cenné zkušenosti.

„Hráli jsme proti Finům, kteří rychle bruslili, dobře si to dávali do hokejek, takže to bylo o něco rychlejší. Tady by to mohlo být podobné, jako v Lize mistrů,“ vypočítává Šimon Hrubec.

On sám to prý tolik prožívat nechce, ale doma to bude horší.

„Tátu to možná složí a mámě bude špatně. Mají možná víc rituálů než já. Táta na to ani nekouká, ten je pověrčivý, že když se dívá, tak to špatně dopadne. Ale brácha to sledovat bude, to je největší kritik. Ten vždycky ví, co jsem mohl chytit a nemohl.“

A tak bude doufat nejen Hrubcův bratr ale i všichni hokejoví fanoušci v Česku, že třinecký gólman svoji premiéru zvládne.

To samé, tedy hrát první zápas za reprezentaci, si vyzkouší i obránce Adam Polášek a útočník Dominik Simon a hrát budou také Doudera s Holíkem, kteří v prvním duelu seděli na tribuně.

Utkání Česko - Švédsko se hraje v Hartwall areeně v 11 hodin.

Vojtěch Bureš, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme