Brankář Salák se o šanci na olympiádu popere v zápase se Švédy

Čeští hokejisté dnes nastoupí v ruském Soči proti Švédsku. Do druhého utkání Channel One cupu nastoupí s Alexandrem Salákem v brance. Ten před zápasem cítí, že je to jeho poslední šance, jak se poprat o nominaci na únorové olympijské hry.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Alexander Salák na tréninku české hokejové reprezentace

Brankář Alexander Salák na tréninku české hokejové reprezentace | Zdroj: ČTK

"Olympiáda je jen jednou za čtyři roky a letos to vypadá, že šance se tam dostat je. Za čtyři roky už to může být jinak, mladí gólmani chytají v extralize výborně, prosazují se i v NHL. Osobně cítím, že šance je teď a určitě se o ni porvu," je odhodlán Alexander Salák.

Pro brankáře z Evropy ale zbude v nominaci pro olympijské hry s největší pravděpodobností jedno místo a o to si velmi výrazně řekl svým výkonem ve čtvrtečním duelu Jakub Kovář, který naprosto vymazal finské střelce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Brankář Alexander Salák před zápasem se Švédskem

"Kuba nastavil laťku hodně vysoko a já se budu snažit na jeho výkon navázat. Ale abych ho překonal, tak to bych jedině musel dát gól," žertuje gólman Petrohradu, který ještě v loňské sezóně působil ve švédské Elitserien a tak by mu právě duel s výběrem země tří korunek měl vyhovovat.

Ale i přesto, že většinu hráčů soupeře velice dobře zná, na své přípravě před zápasem nehodlá nic měnit. "Já se snažím na každé utkání připravit stejně. Snad na mě budou švédští kluci hodní," věří Alexander Salák.

Češi budou chtít navázat na velmi dobrý výkon proti Finsku a oplatit Švédsku porážku z Karjaly, kde utrpěli debakl 0:6. Zápas začne v 16 hodin a Radiožurnál vás bude o jeho průběhu informovat.

Petr Kadeřábek, Jiří Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme