Branku Plzně bude v extralize hájit duo Přikryl-Salfický

Vizitkou předsezónního hráčského stěhování v klubech hokejové extraligy jsou i změny na postech gólmanů. Polovina ze 14-ti týmů vstoupí do dalšího ročníku nejvyšší domácí soutěže s novými brankářskými jedničkami. A do této skupiny patří i HC Plzeň 1929.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

HC Plzeň 1929

HC Plzeň 1929 | Foto: Hokej.cz

Idolem plzeňských fanoušků byl v loňské sezóně Tomáš Pöpperle. Jenomže ten v létě zamířil do Sparty a opačným směrem putoval zkušený 32-ti letý gólman Petr Přikryl. Z jeho slov rozhodně nevyplývá, že by svůj přesun na západ Čech vnímal jako prohru - naopak.

,,Byl jsem z toho nadšený, protože ve Spartě už jsem byl dlouho. Zažil jsem tam pěkné i krušné chvíle. Jsem rád, že se Plzeň ozvala a dala mi šanci chytat a zatím to klape všechno parádně," rozplýval se Přikryl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Plzeň před zahájením extraligy

V růžových barvičkách teď vidí svět kolem sebe i další plzeňský brankář Dušan Salfický. Ten svého času v Plzni účinkoval a v loňské sezóně, kdy oblékal dres prvoligového Ústí, se na pár zápasů vrátil do svého bývalého působiště, aby zaskočil za zraněného Pöpperleho.

,,Pohlazení tý hokejový dušičky, díky fandům i klukům v kabině tak jsem trochu s trochou nostalgie zavzpomínal, jak to tady bylo nádherný. Jsem rád, že vedení Plzně věřilo v moje schopnosti, kvality a vzalo mě," liboval si tehdy brankář Salfický.

A důvěry od vedení klubu se mu dostalo i teď, protože se před sezónou po přestupu z Ústí už regulérně ocitá na soupisce západočeského týmu. S Petrem Přikrylem je zajedno v tom, že plzeňští diváci se při zápasech na vlastním ledě dovedou vydatně postarat o bouřlivou domácí kulisu.

,,Fanoušci jsou tady skvělí. Vím, že Dušan Salfický je tady velký oblíbenec. Nicméně když se dostanu do brány snažím se podat vždy co nejlepší výkon a doufám, že i oni to ocení," vysvětluje Přikryl

Finále Tipsport Cupu Přikrylovi příliš nevyšlo

To bylo vidět například i minulý pátek, při vítězném finále Tipsport cupu se Znojmem. Třebaže brankář Přikryl měl po tomto utkání podobně jako trenér Marian Jelínek - poněkud sladkokyselé pocity.

,,Dostal jsem dva góly, které nebyly výstavní, ale na druhou stranu jsme vyhráli a od toho se musíme odrazit dál," přemítá Přikryl.

Agresivní, důrazný hokej, jaký se snaží praktikovat Plzeň, nutí každého soupeře, aby zkoušel používat stejné hokejové argumenty - což nemusí být z pohledu brankáře Přikryla až tak příjemné pomyšlení. Ale stačil už vzít na vědomí i jiné novinky.

Složité to bylo v tom, že je tady pár Kanaďanů, na které musíte mluvit anglicky. To ve Spartě dřív nebylo, ale musíte se přizpůsobit. Prostě všude se hraje hokej a myslím, že je to v pořádku. Nadávám anglicky, navíc oni už trošku česky rozumí," zakončuje s úsměvem na tváři dvaatřicetiletý gólman.

Střídání ve vítkovickém brankovišti: Štěpánka nahradí Málek s Pruskem
Hokejisté Pardubic na titul nemyslí
Mladá Boleslav před sezonou odmítá baráž
Brno doufá v lepší začátek extraligy než loni

Aleš Procházka, Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme