Budeme bojovat až do konce, slibuje trenér olomouckých hokejistů Dopita

Olomoučtí hokejisté si vezou z kladenského ledu jeden bod. Před utkáním šestého kola baráže by ho Kohouti určitě brali, jenže v zápase dvakrát vedli o tři branky a nakonec prohráli 4:5 po samostatných nájezdech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olomoucký útočník Radim Kucharczyk překonává brankáře Kladna Jana Cháberu

Olomoucký útočník Radim Kucharczyk překonává brankáře Kladna Jana Cháberu | Zdroj: ČTK

Hanáci vstoupili do utkání na výbornou. Soupeř byl sice aktivnější, jenže Olomouc výtečně zvládala rychlé brejky a v polovině utkání vedla na kladenském ledě 3:0.

„Musíme hrát s maximální obětavostí v defenzivě. V baráži jsou všechny mančafty kvalitní a využijí každou chybu. Nám se povedlo proměnit šance, ale Kladno dokázalo vyrovnat. Bod je sice dobrý, ale vzhledem k vývoji zápasu bychom chtěli víc,“ mrzelo po zápase autora druhé branky Olomouce Robina Staňka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Olomouc vedla v Kladně dvakrát o tři góly, ale nakonec prohrála v prodloužení a získala pouze jeden bod

Po jednobodovém zisku sice přišel jediný moravský tým v baráži o vedení v tabulce, ale za vedoucí Mladou Boleslav ho odsunulo pouze horší skóre. Kohouti tak zůstávají po polovině soutěže jejím největším překvapením.

„Pro nás bylo klíčové uhrát čtvrtfinále play-off a potom už jsme na hráče nevytvářeli žádný tlak. Kluci ale chtějí, nic nevypustí a jdeme krok po kroku. Kladno a Chomutov to mají těžší, protože je vždycky horší něco udržet než získat,“ říkal po utkání v Kladně asistent olomouckého trenéra Jiří Dopita.

„Baráž je v polovině a uvidíme, jak se bude dál vyvíjet. Když se nám to podaří, budeme šťastní, když ne, tak se nic nezboří. Zatím jsme zdraví a popereme se o postup do posledního zápasu,“ zaklepal na dřevo Dopita.

Musíme všichni věřit, burcuje kladenský hokejový hrdina David Růžička

Číst článek

Na týmu z Hané je v průběhu baráže opravdu vidět obrovská chuť ukázat hokejové veřejnosti, že je konkurence schopný i v duelech s celky se zvučnými jmény na soupiskách.

„Tým zůstal od minulého roku pohromadě, všichni jsme se uzdravili a věříme si. Nemáme co ztratit a chceme hrát bojovný, obětavý hokej. Tím se můžeme vyrovnat ostatním celkům,“ věří Robin Staněk.

Potvrdit jeho slova může Olomouc už v úterý, kdy ji čeká souboj na ledě Pirátů z Chomutova.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme