Byly to nervy, jsou to bojovníci, chválil Jaroslavl kapitán Lva Novotný

Kontinentální hokejová liga bude mít prvního neruského finalistu. Lev Praha totiž ve čtvrtek zvládl pátý semifinálový duel a postoupil přes Lokomotiv Jaroslavl.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Novotný se gólem podílel na osmé domácí výhře Lva Praha v řadě

Jiří Novotný se gólem podílel na osmé domácí výhře Lva Praha v řadě | Zdroj: ČTK

„Byly to nervy. Vždy jsme jim odskočili na dva góly a vzápětí jsme jeden dostali. Museli jsme holt udělat něco pro fanouška,“ říká s nadsázkou Jiří Novotný. Kapitán Lva si ale zároveň moc dobře uvědomoval kvality soupeře.

„Stejně jako my vycházeli z obrany, výborně jim chytal gólman. Jaroslavl má mladý, ale ne zas tolik zkušený tým. Jsou obrovskými bojovníky, což potvrdli v každém zápasu,“ chválil reprezentační útočník.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kapitán Lva Jiří Novotný hodnotil sérii z Jaroslavlí

I když skóre bylo jen o gól a nic nebylo jasné, obíhala halu mexická vlna i během třetí třetiny. Oslavu před domácím publikem si pak hráči Lva užili. A mohlo je těšit i to, že se na ně přišlo podívat necelých 10 tisíc diváků. To je v konkurenci Sparty, která hrála souběžně, vysoké číslo.

„Jsme šťastní, že si fanoušci našli cestu. V play-off jsme měli obrovskou podporu, nejen v O2, ale i Tipsport Aréně. Chtěl bych jim poděkovat a pozvat je zároveň na finále,“ oceňoval si přízeň fandů Jiří Novotný.

Ještě ale není jasné, koho parta kolem zarostlého kapitána vyzve. Zatím to vypadá na Magnitogorsk, který vede nad Ufou 3:1 na zápasy. V případě, že vyhraje favorit, začne Lev sérii venku, pokud Ufa semifinále otočí, první dvě utkání uvidí Praha. Jasno bude v pátek večer.

František Kuna, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme