Čajánek chválí brankáře Kašíka, hecování se synovcem Káňou se vyhýbá

Hokejisté Zlína se v pondělí můžou výrazně přiblížit k extraligovému titulu, který by získali po deseti letech. Ve finálové sérii play-off České pojišťovny vede tým z Valašska nad Kometou 2:0. Třetí zápas začíná v Brně v 18:50.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tři kanadské body si v druhém finálovém klání připsal Petr Čajánek (na snímku vlevo), lkterého marně bránil i Libor Pivko

Tři kanadské body si v druhém finálovém klání připsal Petr Čajánek (na snímku vlevo), lkterého marně bránil i Libor Pivko | Zdroj: ČTK

Kometa o titul bojuje po dvou letech, ale na jeho zisk v samostatné české soutěži stále čeká. Zlín se dočkal před deseti lety. I proto je letošní poslední kolo play off velice zajímavé a vyhecované.

Zatím je ale větší touha po zisku Masarykova poháru vidět na straně vedoucího celku, který má skóre 6:0.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zlín se blíží k prvnímu titulu po 10 letech. Ve finálové sérii navíc zatím neinkasoval

„Důležitý je výsledek zápasu, play off se nehraje na osobní statistiky a na vychytané nuly. Hraje se na to, aby mužstvo vyhrálo čtyřikrát. Káša ale chytá skvěle a jsme rádi, že žádný gól nedostal,“ pochválil svého brankáře Libora Kašíka kapitán zlínských hokejistů Petr Čajánek.

Klubový odchovanec se ve zlínském dresu do finále probojoval podruhé v řadě. Loni však zvítězila Plzeň, a tak trojnásobný mistr světa na svůj první extraligový titul čeká. Pro Čajánka je letošní série okořeněná i tím, že v dresu Komety nastupuje jeho synovec Jan Káňa.

„Nic neprobíhá, každý se soustředí na svůj výkon a na své mužstvo. Velký kontakt mezi námi není,“ dodává Petr Čajánek, že rodina jde ve finále stranou.

Šťastnější je tedy zatím strýc, který si v posledním duelu připsal asistenci u všech tří gólů Zlína, který je tak oproti Brnu v obrovské psychické výhodě.

Recept na gólovou nemohoucnost Komety? Tlačit se více do branky

V pondělí a úterý se bude hrát na stadionu Komety a podle Michala Kempného musí tým zabrat hlavně v přechodu do útoku.

„Víme, že Zlín mí obranný systém velmi dobře propracovaný. My musíme hru co nejvíce zjednodušit a tlačit se do brány, góly pak přijdou. Budeme hrát doma ve fantastické atmosféře, takže do toho půjdeme po hlavě. Musíme zvítězit,“ burcuje obránce Michal Kempný.

V pondělí se začne hrát v 18 hodin a 50 minut, na Radiožurnálu uslyšíte kromě aktuálních vstupů i přímý přenos třetí třetiny.

Štěpán Pokorný, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme