Červenku beru proto, že chci vyhrát, hlásí Růžička

Hokejová reprezentace v nové sezoně zatím čeká na výhru. To chce Vladimír Růžička změnit na Channel One Cupu, který se hraje příští týden v Praze a v Soči. I proto povolal devět hráčů z Kontinentální hokejové ligy včetně kanonýra Romana Červenky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zrenovovaný stadion hokejového Kladna

Zrenovovaný stadion hokejového Kladna | Foto: Petr Kadeřábek

„Červenku beru proto, že chci vyhrát. A také aby odehrál nějaké mezinárodní zápasy, protože je předpoklad, že Petrohrad půjde v KHL daleko, tak aby něco odehrál,“ říká Vladimír Růžička na adresu Romana Červenky a to samé platí i pro Vladimíra Sobotku.

Právě tito dva z aktuálního výběru mají šanci prodrat se i do závěrečné nominace pro květnové domácí mistrovství světa. Ostatní se musí o místo poprat právě v turnajích Euro Hockey Tour.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenér Růžička vysvětlil Petru Kadeřábkovi důvody, proč vzal některé hráče

I proto udělal trenér národního týmu oproti Karjala Cupu hned několik změn, a to především na postech útočníků. Premiéru si v reprezentaci odbudou královéhradecký Mertl, třinecký Hrňa, Michal Řepík z finského Lahti a Roman Horák z Víťazu Moskevská oblast.

V obraně je mezi povolanými jediný novic Vladimír Eminger a to i přes to, že toho po návratu z Finska v české extralize zatím příliš neodehrál.

„Já ho znám, protože je z Litvínova. Jezdil jsem se na něj koukat, zvažoval jsem, jestli ho vzít, a nakonec jsem se rozhodl, že ano, protože je lepší ho hodit rovnou do vody. Lepší ho rozehrát teď. Stejně máme deset obránců, takže dva zápasy by měl dostat,“ slibuje Vladimíru Emingerovi Vladimír Růžička.

Pokud nováčci nastoupí už v první duelu Channel One Cupu, zažijí premiéru jako hrom. To totiž nastoupí česká reprezentace proti Švédsku ve čtvrtek 18. prosince v pražské O2 areně před zaplněným hledištěm. Na zápas je už teď prodáno 12 600 vstupenek.

„To je pro nás výborná zpráva,“ těší Vladimíra Růžičku. Další dva zápasy Channel One Cupu už jeho výběr odehraje v Soči, kde se nejprve v sobotu 20. prosince utká s Finskem a v neděli s domácím Ruskem.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme