Češi na Channel One Cupu podruhé zvítězili, Švédy porazili 2:1 po nájezdech

Čeští hokejisté navázali na Channel One Cupu na vítězství 1:0 nad Finskem a tentokrát už v ruském Soči porazili výběr Švédska 2:1 po samostatných nájezdech. Rozhodující trefu zaznamenal Roman Červenka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Novotný se snaží překonat gólmana Henrika Karlssona během utkání Channel One Cupu mezi Českem a Švédskem.

Jiří Novotný se snaží překonat gólmana Henrika Karlssona během utkání Channel One Cupu mezi Českem a Švédskem. | Zdroj: ČTK

Trenér Hadamczik udělal oproti čtvrtečnímu utkání tři změny v sestavě. Obránce Kaberleho a Ševce nahradili Zámorský s Mojžíšem, v brance se tentokrát představil Alexander Salák. Ten především v první třetině držel své mužstvo při náporu švédských hokejistů. Češi v úvodní dvacetiminutovce směrem do ofenzivy mnoho nepředvedli. Jedinou výjimkou byla 14. minuta, kdy se do samostatného úniku dostal Roman Červenka, gólmana Karlssona však překonat nedokázal.

Hra se vyrovnala až ve druhé části hry, která přinesla zajímavý ofenzivní hokej s šancemi na obou stranách. Přesto se jako první prosadili Švédové, v jejichž dresu ve 35. minutě skóroval po zdařilé kombinaci z levého kruhu Johansson.

Rozhodly nájezdy

Do závěrečné dvacetiminutovky tak vstupovali seveřané s jednobrankovým náskokem, Češi ale následně aktivní hrou dokázali soupeře zatlačit. Přestože Švédové pečlivě bránili střední pásmo, stihli Hadamczikovi svěřenci vyrovnat. Za snahu byli odměněni osm minut před závěrečnou sirénou poté, co Robert Kousal po skvělé přihrávce tváří v tvář překonal do té doby bezchybného Karlssona.

Za stavu 1:1 nakonec dospělo utkání do prodloužení, ve kterém hokejisté své šance neproměnili, a tak osudu sobotního utkání tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. Ve druhé sérii se prosadili Nedvěd a Klasen, jehož hokejová parádička se zajisté nejednou objeví v opakovaných záběrech. O zisku dvou bodů pro Čechy ale o chvíli později rozhodl Roman Červenka.

Češi se tak dostali do čela tabulky Channel One Cupu. Na druhé příčce jsou se třemi body pouze díky lepšímu skóre Rusové, kteří v dopoledním utkání podlehli Finsku 2:3.

Hokejový turnaj Channel One Cup v Soči:

ČR - Švédsko 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 52. Kousal (Němec), rozhodující sam. nájezd Červenka - 35. M. Johansson (Hersley, Paulsson). Rozhodčí: Olenin, Anisimov - Lazarev, Raming (všichni Rus.). Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. Diváci: 3352.
Sestavy:
ČR: Salák - Zámorský, Mojžíš, Krajíček, Barinka, Němec, Čáslava - P. Nedvěd, J. Hlinka, Červenka - Sekáč, Jan Kovář, Vondrka - Vincour, Novotný, Šimánek - T. Nosek, Kousal, Buchtele. Trenéři: Alois Hadamczik a Josef Paleček.
Švédsko: H. Karlsson - Burström, S. Kronwall, Andersén, Klingberg, Rahimi, Viklund, od 21. navíc Hersley - Persson, J. Lundqvist, J. Ericsson - Klasen, Wandell, Thuresson - Paulsson, Sjögren, M. Johansson - Brodin, Engqvist, Bang. Trenér: Pär Marts.

Rusko - Finsko 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 27. Čudinov (Medveděv), 60. A. Radulov (Kovalčuk) - 22. Palola (Jormakka, Koho), 59. Hartikainen (Salmela), 60. Hytönen. Rozhodčí: Fraňo, Šír (oba ČR) - Sadovnikov, Zacharenkov (oba Rus.). Vyloučení: 5:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 8851.
Sestavy:
Rusko: Barulin - Čudinov, Medveděv, I. Nikulin, J. Birjukov, Denisov, Zubarev, Kiselevič, Rjasenskij - Kovalčuk, Šipačov, A. Radulov - Popov, Těreščenko, Pěrežogin - Tichonov, Burmistrov, Panarin - Averin, Soin, Kokarev - Prochorkin. Trenér: Zinetula Biljaletdinov.
Finsko: Engren - Nummelin, Salmela, Karalahti, Mäenpää, Jaakola, Jalasvaara, Ohtamaa - Puustinen, Koskiranta, Pesonen - Palola, Koho, Jormakka - Donskoi, Kemppainen, Rajala - J. Sallinen, Hytönen, Huhtala - Hartikainen, T. Sallinen. Trenér: Erkka Westerlund.

Tabulka Channel One Cupu:

1. ČR 2 1 1 0 0 4:1 5

2. Rusko 2 1 0 0 1 5:5 3

3. Finsko 2 1 0 0 1 3:4 3

4. Švédsko 2 0 0 1 1 3:5 2

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme