Češi v NHL si na sebe čas najdou. Občas zajdeme na večeři, potvrzuje Hertl

Po Spojených státech a Kanadě nalétají hokejisté v NHL tisíce mil a možná byste si mysleli, že nemají čas na nic jiného, než na hokej a cestování. Když se ale sejdou dva týmy, ve kterých hrají Češi, často to končí společnou večeří. Příkladem může být setkání bývalých spoluhráčů Martina Havláta s Tomášem Hertlem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl stíhá sledovat i své následovníky z hokejové dvacítky

Tomáš Hertl stíhá sledovat i své následovníky z hokejové dvacítky | Zdroj: Reuters

„S kluky se vídáme, občas zajdeme na večeři. Teď jsem se viděl hlavně s Havlisem, se kterým jsem strávil minulou sezonu v San Jose. Hodně mi tady pomohl. Mohli jsme si spolu popovídat,“ říká Hertl o setkání se současným útočníkem New Jersey Martinem Havlátem

A kromě společného působiště mohli najít i jiné téma na rozhovor. Třeba nepříjemné úrazy a stehy v obličeji, kterým se oba nevyhnuli.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejista Tomáš Hertl je v kontaktu nejen s krajany v NHL, ale i s hráči ze Slavie

„Stalo se mi to zrovna v době, kdy jsem tam byl. Hned mi psal, jak vypadám. Martin to měl větší a měl i víc stehů, ale máme to skoro na stejném místě. Trochu jsme se tomu zasmáli,“ prozradil 21letý útočník, který si s Havlátem dokáže udělat srandu i z nateklých obličejů.

Když proti sobě mají nastoupit dva týmy s českým zastoupením, chvíle na debatu se prostě vždycky najde. „Pokaždé letíme den před zápasem, když mám ve městě známého, tak se většinou domluvíme a zajdeme na večeři,“ doplnil Hertl.

Hertl se při pauze v NHL odreaguje v Hollywoodu a Disneylandu

Číst článek

Kontakt ale neudržuje jen s Čechy napříč NHL. Po očku sleduje českou extraligu a hlavně trápící se Slavii, ve které hokejově vyrostl.

„Jsem ve spojení s Dominikem Furchem. Špatně se mi na to kouká, protože porážek je už opravdu hodně. Nesmějí se vzdát, hlavně se musí v extralize udržet,“ drží na dálku palce svému mateřskému klubu Hertl.

František Kuna, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme