České Budějovice porazily Spartu a jsou v čele

Hokejisté Českých Budějovic znovu navýšili svůj náskok v čele extraligy na tři body. V 10. kole porazili tápající Spartu 4:2. Kometě Brno stačilo k zisku tří bodů z pardubického ledu vstřelit jediný gól.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparťanský brankář Pöpperle nakonec na budějovické hráče nestačil

Sparťanský brankář Pöpperle nakonec na budějovické hráče nestačil | Zdroj: ČTK

HC Mountfield České Budějovice - HC Sparta Praha 4:2 (1:0, 2:0, 1:2)

Budějovičtí ve 38. minutě vedli už 3:0, když se trefili Gulaš, Mikeska a Martynek. Sparta ale dokázala v poslední části zápas ještě zdramatizovat díky dvěma trefám Treilleho. Závěrečný nápor Pražanů ale utnul tři vteřiny před koncem Šimánek. Jihočeši tak získali na čele extraligové tabulky třibodový náskok, Sparta je předposlední.

Přehrát

00:00 / 00:00

Souhrn úterních zápasů 10. kola

Branky a nahrávky: 20. Gulaš (Mertl), 35. Mikeska (Vydarený), 38. Martynek (Pletka, Ptáček), 60. Šimánek (Kašpařík, Mikeska) - 42. Y. Treille (Bartánus), 44. Y. Treille (Zacpálek, Pacovský). Rozhodčí: Jeřábek, Fraňo - Bláha, Kostka. Vyloučení: 5:8, navíc J. Novák - Koreis oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 5024.

HC Slavia Praha - HC Vagnerplast Kladno 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Slavia byla i přes sotva průměrný výkon lepším týmem a navíc se prosadila i střelecky. Své branky rozložila rovnoměrně do všech tří částí, ve kterých se postupně trefili Vondrka, Doležal a Růžička. Kladno si během utkání vypracovalo jen minimum příležitostí, ale ztroskotalo na váhavém zakončení nebo na pozorném brankáři Kopřivovi.

Branky a nahrávky: 6. Vondrka, 36. Doležal (Sklenář), 47. V. Růžička ml. (Kadlec). Rozhodčí: Minář, Šindler - D. Jelínek, Pešek (41. Pouzar). Vyloučení: 6:5. Bez využití. Diváci: 2876.

HC Energie Karlovy Vary - HC Benzina Litvínov 6:3 (2:1, 2:2, 2:0)

Domácím zajistily výhru hlavně čtyři využité přesilovky. Skóre otevřel Cyganov ve 13. minutě, ovšem hosté srovnali gólem Jánského. Skladaný pak strhl vedení pro domácí ještě v první části a v té druhé využil přesilovku na 3:1 Pech. V zápětí snížil listvínovský Majdan. S přispěním Hüblovy brusle dal na 4:2 v přesilovce Hruška a naposledy se na odpověď zmohl Švarný. Ve třetí části se v početní výhodě trefili Kokko a Skuhravý a domácí slavili šestou výhru v řadě.

Branky a nahrávky: 13. Cyganov (Hřebejk, Skladaný), 20. Skladaný (Skuhravý), 27. Pech (Gřegořek, Sailer), 31. D. Hruška (Sailer), 43. Kokko (D. Hruška, Skuhravý), 60. Skuhravý (Kumstát, Sloboda) - 17. Jánský (V. Hübl), 27. Majdan (Rindoš, Gula), 33. Švarný (Lukeš). Rozhodčí: Husička, Mikula - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:11, navíc Švarný (Litvínov) 10 min. Využití: 5:1. Diváci: 3202.

HC Eaton Pardubice - HC Kometa Brno 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Proti výborně bránícímu soupeři a bezchybně chytajícímu brankáři Hovimu pardubičtí předvedli další kapitolu domácího střeleckého trápení a tentokrát ji dovedli k dokonalosti. Kometě tak stačil k vítězství jediný gól, o který se v přesilovce postaral Balej.

Branka a nahrávky: 34. Balej (R. Hruška, Kvapil). Rozhodčí: Souček, Turčan - Bejček, Charvát. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. Diváci: 8295.

HC Plzeň 1929 - BK Mladá Boleslav 5:4 (2:2, 2:2, 1:0)

Indiáni vedli po gólech Straky a Stránského ve čtvrté minutě už 2:0. V početní výhodě ale srovnali Lehikoinen s Jindrou a v úvodu druhé částo dokonal obrat Gajovský. Přesilovky využili i domácí Vlasák s Vostřákem, před polovinou zápasu ale Loskot dorovnal na 4:4. Pak musel být převezen do nemocnice plzeňský obránce Slaney. Jeho spoluhráč Martin Heřman v 58. minutě po chybě boleslavské obrany zařídil Indiánům tři body.

Branky a nahrávky: 3. Straka (P. Sýkora, Jiří Hanzlík), 4. Stránský (J. Heřman), 26. Vlasák (P. Sýkora, Slaney), 28. Vostřák (Straka), 58. M. Heřman (Dvořák) - 12. Lehikoinen (Pabiška, Marušák), 13. Jindra (Boháč, Divíšek), 23. Gajovský (Milroy, Žabka), 29. Loskot (Pabiška, Hay). Rozhodčí: Hradil, Polák - Jílek, Jindra. Vyloučení: 7:12. Využití: 3:2. Diváci: 4835.

Tomáš Kohout, Aleš Procházka, Kamil Jáša, Vladislav Janouškovec, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme