Čeští hokejisté musí na MS hlavně najít 'společné noty'

Česká hokejová reprezentace se hodinu před polednem vydala leteckým speciálem z Prahy do Bratislavy, vstříc nejdůležitějšímu turnaji letošní sezóny. Jaká očekávání asi mohou provázet náš tým před nadcházejícím světovým šampionátem?

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hokejisté při letištní kontrole před odletem na Slovensko: zleva - Vampola, Marek, Jágr a Voráček

Čeští hokejisté při letištní kontrole před odletem na Slovensko: zleva - Vampola, Marek, Jágr a Voráček | Zdroj: ČTK

Na takovou otázku by určitě nejeden fanoušek odpověděl opatrněji než před závěrečným přípravným utkáním s Kanadou. To proto, že soupeř měl po dvě třetiny výrazně navrch a teprve poslední třetina poopravila výsledný dojem.

Prohraný zápas byl pro české hokejisty varováním, ale přinesl i nějaká ta pozitiva: obránce Židlický je natolik fit, aby mohl účinkovat na bratislavském ledě, brankář Pavelec se znovu předvedl jako spolehlivá brankářská jednička.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští hokejisté musí na MS hlavně najít 'společné noty'

Trenér Alois Hadamczik se ale nijak nemusí obávat ani případného nasazení gólmana číslo dvě. „Kuba Štěpánek už o ten post také dlouho bojuje a myslím, že post druhého gólmana přijímá s velkým nadšením. A kdyby do branky musel jít, tak svoji výkonnost také prokázal.“

Po včerejšku se s reprezentačním týmem rozloučili obránce Ševc a útočníci Vondrka a Růžička, dnes je napodobil Jakub Klepiš, kterého trápí zraněná kyčel. V zámořské NHL se naopak po právě skončeném prvním kole play-off rýsují další případné posily. Především Tomáš Plekanec z Montrealu a obránce Zbyněk Michálek z Pittsburghu.

A zatímco pár hokejistů ještě bude přemýšlet o tom, zda se nakonec vejdou na soupisku, pro ty ostatní bude úkolem vyvodit patřičné morální ponaučení z první a druhé třetiny včerejšího zápasu s Kanadou a naladit se tak, aby hned v sobotní premiéře proti Lotyšsku nezapomněli dávat góly.

„Je tady hodně šikovných kluků, kteří dokazovali, že góly umějí dávat, je to otázka času. Prostě musíme do toho dávat důraz a věřím, že těch gólů dáme víc,“ ujišťuje útočník Jiří Novotný.

Záležet bude samozřejmě na tom, jak rychle najde nově se tvořící český tým, který v posledních pár dnech přece jen zaznamenal řadu změn v sestavě, společné noty.

Historie už vícekrát poučila nejen české trenéry, že mít po ruce velmi dobré hráče, ještě neznamená dát dohromady velmi dobrý tým. Alois Hadamczik je ovšem natolik zkušený, aby věděl, že bez poctivých hokejových bojovníků nelze na takovémto turnaji uspět.

Aleš Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme