Čeští hokejisté porazili Norsko i podruhé, výhru 1:0 zařídil Simon

Čeští hokejisté zvládli i druhý přípravný zápas před květnovým světovým šampionátem. Po páteční výhře 4:0 porazili svěřenci kouče Vladimíra Růžičky v Lillehammeru domácí Norsko i podruhé, tentokrát 1:0. Zápas rozhodl v polovině utkání Dominik Simon. Brankář Jakub Kovář si připsal další čisté konto.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O druhé výhře českých hokejistů nad Norskem rozhodl Dominik Simon (v červeném)

O druhé výhře českých hokejistů nad Norskem rozhodl Dominik Simon (v červeném) | Zdroj: ČTK

Kouč Růžička se před sobotním duelem rozhodl pro dvě změny v sestavě. Oproti prvnímu duelu dostali šanci obránce Zámorský s útočníkem Zohornou.

Češi si sice nevytvořili takový tlak jako v předchozím utkání, ale šance na otevření skóre v úvodní třetině měli. Už v první minutě nepřekonal gólmana Söberga Martin Růžička, Filippi trefil jen boční síťku a střela Zámorského skončila na brankové konstrukci.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenér české reprezentace Vladimír Růžička je rád, že Norové jeho svěřence prověřili

Norové poprvé výrazněji zahrozili až tři minuty před první sirénou, kdy Steneho vychytal Kovář. Stav se změnil až ve 30. minutě, Pláňkovu přihrávku zužitkoval Simon.

Gólman Kovář nebyl tolik v permanenci, ovšem když se Norové do šance dostali, svůj tým podržel. Stejně jako ve 42. minutě, když lapačkou zlikvidoval gólovou šanci Börresenovi. Na opačné straně mohl přidat uklidňující trefu Roman, jehož střela se odrazila od horní tyčky.

Norové v závěru sáhli ke hře bez brankáře, ale Češi hubené vedení v aréně Kristins Hall udrželi.

Gólman Kovář si v Norsku připsal dvě čistá konta. V brance si stihl i zpívat

Číst článek

Utkání Euro Hockey Challenge v Lillehammeru:

Norsko - Česká republika 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Branka a nahrávky: 30. Simon (Pláněk, Filippi). Rozhodčí: Hansen, Solem - Waldejer, Aasum (všichni Nor.). Vyloučení: 1:5. Bez využití. Diváci: 465.

Norsko: Söberg - Holös, Bryhnisveen, Mats Trygg, Nörstebö, Espeland, Ödegaard, Bull - Röymark, Bastiansen, Dahlström - Fröshaug, Roest, Haga - Valkvae Olsen, Stene, Heier - Börresen, Thoresen. Trenér: Roy Johansen.
ČR: Jakub Kovář - Nakládal, Kolář, Mozík, Krejčík, Zámorský, F. Novák, Pláněk, Jank - Martin Růžička, Jan Kovář, Zaťovič - Radil, Koukal, Valský - Pohl, Roman, Svačina - Simon, Filippi, T. Zohorna. Trenéři: Vladimír Růžička, Ondřej Weissmann a Jaroslav Špaček.

František Kuna, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme