Čeští hokejisté vstoupí v Českých Budějovicích do nové sezóny

Hlavním městem českého hokeje se teď staly České Budějovice. Reprezentační výběr tam totiž ve čtvrtek vstoupí do nové sezóny. V rámci Karjala Cupu se utká se Švédskem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trénink české hokejové reprezentace před duelem se Švédskem

Trénink české hokejové reprezentace před duelem se Švédskem | Zdroj: ČTK

Po pondělním srazu v Praze se česká reprezentace přesunula v úterý dopoledne do Českých Budějovic, kde se úvodní zápas Karjala Cupu v rámci série Euro Hockey Tour hraje. První den na jihu Čech trenér Alois Hadamczik naordinoval dobrovolný trénink a regeneraci.

Dnes dopoledne už národní tým trénoval. Pro řadu hráčů znamenala pozvánka na reprezentační sraz připomínku květnového triumfu na mistrovství světa v Německu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Českou hokejovou reprezentaci čeká vstup do nové sezóny

"Na druhou stranu je nová sezóna a ten reprezentační týden je opravdu hektický. Tréninky, tři zápasy ve čtyřech dnech, do toho cestování. Takže je to jen hotel, spánek, zimák, jídlo a nic jiného. Potom je moc těžké vrátit se hned po reprezentaci zase do ligy," říká o nabitém programu útočník brněnské Komety Petr Hubáček.

V extraligové přestávce myslí řada hráčů především na odpočinek. To ale neplatí pro dalšího útočníka Komety Marka Kvapila.

Kvapil se na únavu nevymlouvá

"Je jasné, že radši budu s reprezentací, než abych odpočíval. Reprezentovat je čest a nikdy nevíte, kdy se do reprezentace zase dostanete. Určitě budu bojovat a rozhodně se nebudu vymlouvat na únavu," říká odhodlaně Kvapil.

Finský turnaj, původně nazývaný Sauna Cup a od roku 1995 Karjala, má za sebou šestnáct ročníků. Nikdy v jeho dosavadní historii ovšem v kolonce vítěz turnaje nefiguruje Česká republika. Nepříznivou bilanci chtějí hráči zlomit.

"Záleží na každém zápase. Musíme se rychle sehrát a makat," předložil stručný a jasný recept Marek Kvapil. Čtvrteční utkání se Švédskem začne v Budvar aréně v Českých Budějovicích v 18 hodin a 10 minut.

Alena Benešová, Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme