Čeští hokejisté vstoupili do přípravy výhrou nad Norskem

Hokejová reprezentace v úvodním přátelském utkání před mistrovstvím světa zvítězila. Norsko zdolala na stadionu v Gjöviku v rámci nového seriálu Euro Hockey Challenge 2:1. Branky českého výběru vstřelili Ivan Rachůnek a David Štich.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alois Hadamczik

Alois Hadamczik | Foto: HC Vítkovice

Výběr trenéra Aloise Hadamczika se dlouho proti Skandinávcům nemohl prosadit, totéž ale platilo i pro domácí celek. První dvě třetiny tak skončily bez branek.

Skóre otevřel až ve 45. minutě Fröshaug, Češi ale zápas rychle otočili. Už po 74 sekundách vyrovnal Ivan Rachůnek, ve 49. minutě pak o vítězství rozhodl David Štich, jeden z pěti debutantů v národním týmu. Kromě něj si první reprezentační start připsal i brankář Kovář, obránce Derner a útočníci Vantuch s Pechem.

Druhý duel sehraje český tým v Norsku se stejným soupeřem už v sobotu.

Norsko - Česká republika 1:2 (0:0, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 45. Fröshaug - 46. I. Rachůnek (Štich), 50. Štich. Rozhodčí: Andersen, Bigum - Kilian, Thöger-Andresen (všichni Nor.). Vyloučení: 7:3. Využití: 0:1. Diváci: 766.

Norsko: Haugen - Csiszar, Bonsaksen, Rindal, E.F. Johansen, Östli, Espeland, Sörvik, Mostue - Hesbrathen, Röymark, Oppöyen - K.H. Spets, Ask, Martinsen - Fröshaug, Fredriksen, Olsen - Huse, Olimb, L.E. Spets. Trenér: Ray Johansen.

Česká republika: Jakub Kovář - Němec, Čáslava, Sičák, Ptáček, Nakládal, Mojžíš, Štich, Derner - Šimánek, Novotný, Hubáček - Gulaš, Koukal, Průcha - Kvapil, J. Straka, R. Dlouhý - Vantuch, Pech, I. Rachůnek. Trenéři: Alois Hadamczik a Josef Paleček.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme