Čtvrtfinále hokejového play-off začne reprízou loňského boje o titul

Opakováním finále minulé sezony dnes začne čtvrtfinále hokejového play-off. Úřadující mistr ze Zlína dlouho tápal, nakonec dosáhl až na šesté místo a tím pádem přímý postup. Oproti minulé sezoně je favoritem Brno. Zlínští ale nečekají, že bude Kometa brát sérii jako velkou odplatu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kometa bude v play-off spoléhat i na brankáře Marka Čiliaka

Kometa bude v play-off spoléhat i na brankáře Marka Čiliaka | Zdroj: ČTK

„Žádné účty tam nejsou, je nová sezona. Samozřejmě o sobě víme, ale ne, že bychom tam po sobě chodili s hokejkami nahoře a nějak se vraždili. Hokej má nějakou korekci, tak to musí být,“ říká zlínský útočník Zdeněk Okál.

Letošní sezona byla v základní části pro oba moravské kluby jiná, než ta minulá. Oba si prošly výraznou krizí, ta je ale, zdá se, zažehnána. „Zažili jsme si poslední místa a teď budeme bojovat. Doufám, že to bude šťastnější pro nás,“ vyhlíží sérii Okál.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tréninky hokejových čtvrtfinalistů navštívil reportér ČRo František Kuna

I když je v sérii mírným favoritem Brno, které v základní části skončilo třetí, všeobecně se ví, že play-off se bodové rozdíly mažou. Oběma týmům také pomohou zkušenosti z minulých let. „Taky mají odehráno pár play-off. Za dobu co hrají, už byli minimálně dvakrát ve finále,“ ví Zdeněk Okál.

„Brno je v sérii určitě favoritem, ale my nedáme nic zadarmo,“ slibuje asistent zlínského trenéra Juraj Jurík.

Slabina Sparty je v brance, říká hradecký Vašíček

Začíná i další čtvrtfinálová série: Po základní části čtvrtá Sparta rozehraje své zápasy proti pátému Hradci Králové, který v přestávce během základní částí a play-off odjel na soustředění do Vrchlabí.

Čtvrtfinálové dvojice play-off:
Kometa Brno – PSG Zlín
Sparta Praha – Mountfield HK
Oceláři Třinec – BK Mladá Boleslav
Verva Litvínov – ČSOB Pojišťovna Pardubice

„Už se hodně těšíme. Zaléčili jsme nějaké drobné šrámy, to nám pomohlo, na druhou stranu herní pauza je dost dlouhá, tak uvidíme,“ nechá se překvapit královéhradecký Jiří Vašíček.

Zkušený obránce ví, na koho si dát mezi Pražany pozor. „Mají výborné útočníky. Ať už to je Hlinka, mladý Réway, Buchtele, Rolinek, to jsou všechno vynikající hráči. V tom vidím jejich největší sílu. Slabinu vidím v brance, ale je možné, že se jejich brankář, ať bude chytat kterýkoli, chytne.“

„Ze začátku bychom toho mohli využít. Takovou sérii jsem zažil se Spartou na Kometě: Taky měli slabinu v bráně a nakonec je to stálo postup. Věřím, že se to bude opakovat,“ nevěří Vašíček sparťanským gólmanům Novotnému a Staňovi.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme