Devils v NHL přerušili sérii porážek po nájezdech

Tým New Jersey Devils potěšil fanoušky hokejové NHL. V dalším zápase soutěže porazilo mužstvo, kde hrají i čtyři čeští hokejisti, kanadský Winnipeg. New Jersey tak zastavilo smolnou osmnáctizápasovou sérii, kdy se mu nedařilo vítězit v nájezdech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rytířská hokejová škola v Kladně - Marek Židlický

Rytířská hokejová škola v Kladně - Marek Židlický | Foto: Tomáš Kostečka

Až prodloužení a samostatné nájezdy rozhodly o vítězství New Jersey Devils nad kanadskými Winnipeg Jets.

„Ze začátku jsme prohrávali, až na konci se nám podařilo zaslouženě vyrovnat. A potom jsme konečně vyrovnali,“ popisuje průběh zápasu obránce Marek Židlický, jeden z celkem čtyř českých hráčů týmu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Přímo v hale New Jersey natáčela Lenka Kabrhelová

Na ledové ploše tentokrát chyběl Martin Havlát. Útočníci Jaromír Jágr a Patrik Eliáš v zápase neskórovali, v hledišti ale měli o to více podpory.

„Jágr je skvělý, dál ukazuje na ledu silnou hru, nijak ho neovlivňuje jeho věk. Loni s týmem hrál poprvé a byl jeho obrovskou podporou, vstřelil většinu gólů. Bez něj bychom se nedostali, tam kde jsme. Všichni doufáme, že zůstane i v dalších letech!“ doufá jednadvacetiletý Joe Lubensky.

„Jen kvůli Jardovi jsme přijeli, to je jasný. Jsme z Ústí, za Jardou jezdíme všude,“ říká Martin Krupička, který se synem a dvěma přáteli na zápas do New Jersey přijel až z České republiky. Další zápas sehraje tým v sobotu, kdy nastoupí na domácím stadionu proti Blue Jackets z Ohia.

A jak vidí šance letošní sezony NHL obránce New Jersey Devils Marek Židlický?

„Osobně bych rád hrál v play-off, poslední dva roky jsme tam nebyli. Osobní cíle nemám, hlavně proto, abychom se dostali do play-off,“ říká.

Lenka Kabrhelová, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme