Do čtvrtfinále play-off vykročili lépe hokejisté Sparty a Zlína

Úvodními zápasy začalo čtvrtfinále play-off hokejové extraligy. Z vítězství se radovala pražská Sparta, která si poradila s hradeckým Mountfieldem a Zlín. Ten vyhrál v prodloužení na ledě Komety Brno.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Cingel se raduje z třetího gólu v síti hradeckého Mountfieldu

Lukáš Cingel se raduje z třetího gólu v síti hradeckého Mountfieldu | Zdroj: ČTK

O vítězství Zlína rozhodl v 1. minutě prodloužení Zdeněk Okál, který tečoval střelu Marušáka. Hosté přitom mohli vyhrát už v základní hrací době, ale Kometa dokázala vyrovnat 11 vteřin před vypršením šedesáté minuty na 2:2.

Bylo to v době, kdy seděl na trestné lavici za zdržování hry Říčka. Domácí navíc zesílili přesilovou hru odvoláním brankáře a početní výhodu šest na čtyři využil střelou z pravého kruhu Němec.

Kometa vedla po první třetině 1:0, ale ve druhé části Zlín skóre otočil, když druhou branku vstřelil z trestného střílení Vlach.

Sparta předvedla proti hradeckému Mountfieldu zodpovědný výkon a brankář Novotný se mohl radovat z čistého konta hned v prvním utkání letošního play-off.

Do vedení dostal holešovický klub ve vlastním oslabení Sabolič, který potrestal nepřesnou rozehrávku Pospíšila. V polovině zápasu zvýšila Sparta pro změnu v přesilovce na 2:0. Kacetla prostřelil od modré čáry Polášek.

I poslední gól utkání padl v početní výhodě. Tentokrát protlačil puk pod hradeckým brankářem do branky Cingel.

Sparta a Zlín tak vedou v sérii hranné na čtyři vítězná utkání 1:0. Druhé zápasy jsou na programu zítra. Brno se střetne se Zlínem od 18:00 hod., Sparta přivítá Mountfield o 30 minut později.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 1. zápasy:

HC Kometa Brno - PSG Zlín 2:3 v prodl. (1:0, 0:2, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 14. L. Čermák (J. Káňa II, Vágner), 60. V. Němec (Koreis, Kováčik) - 31. Žižka (Marušák, Čajánek), 31. Roman Vlach z tr. střílení, 61. Okál (Marušák, Leška). Rozhodčí: Hejduk, Šindler - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 0:3. Využití: 1:0. Diváci: 7200 (vyprodáno). Stav série: 0:1.

HC Sparta Praha - Mountfield Hradec Králové 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Sabolič, 36. Polášek (J. Hlinka, Réway), 48. Cingel (J. Hlinka). Rozhodčí: Hodek, Hradil - Jiří Svoboda, Lhotský. Vyloučení: 8:9. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7724. Stav série: 1:0.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme