Do předkola hokejového play-off poprvé v historii vstupuje Mladá Boleslav

Zatímco první šestka týmů z hokejové extraligy se může připravovat na čtvrtfinále, další čtyři kluby budou o dvě zbývající místa ještě bojovat. Předkolo začne dnes a to i s týmem, který se do play off nejvyšší soutěže probojoval poprvé v historii. Řeč je o Mladé Boleslavi, která nastoupí v Plzni.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán Mladé Boleslavi David Výborný dovedl tým poprvé do play-off

Kapitán Mladé Boleslavi David Výborný dovedl tým poprvé do play-off | Zdroj: ČTK

„S námi na jednu stranu nikdo nepočítal, ale na druhou stranu se nás všichni bojí. Takže, proč bychom nemohli jít dál. Máme dobrý tým, dobrý pohyb. S tím mají soupeři problém. Nevidím důvod, proč se nepokusit o další zázrak,“ doufá Lukáš Pabiška.

Na poslední vzájemný zápas v základní části má mladoboleslavský útočník dobré vzpomínky. Středočeši přestříleli Plzeň 6:3 a právě ofenzivní síla je hlavní zbraní extraligového nováčka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejová extraliga vrcholí, čtyři týmy vstupují do předkola play-off, Plzeň hostí Mladou Boleslav, Vítkovice přivítají Pardubice

„Jsou nebezpeční v ofenzivě, ale dokážou se i zatáhnout, postavit se do středního pásma a to jim pomohlo do play-off. Navíc dávají hodně gólů,“ říká Michal Straka, trenér Plzně, která do série předkola play off proti Mladé Boleslavi vstoupí jako favorit dvěma zápasy na domácím ledě.

Stejnou výhodu mají ve druhé dvojici hokejisté Vítkovic, i když klasické domácí prostředí to nebude.

Sedmý tým po základní části totiž hraje kvůli tenisovému Davis Cupu v Ostravě - Porubě, kde přivítá Pardubice. Tedy tým, který závěr základní časti vůbec nezvládl.

„Mají šikovné útočníky, ať je to Tibor nebo Radil i zkušené obránce. Nebude to lehké, ale doufám, že tu sérii vyhrajeme,“ věří vítkovický Ondřej Roman.

Pardubice se samy připravily o přímý postup do čtvrtfinále, když prohrály v závěru základní části osmkrát za sebou. Teď už ale není na co čekat a trenér východočechů Miloš Říha starší ví, na co se jeho svěřenci mají soustředit.

Věřím v překvapení, říká před startem play-off předseda hokejového svazu Král

Číst článek

„Určitě na koncovku, protože my to nedotahujeme. Máme přesilovku čtyři na tři a hrajeme strašně komplikovaně, musíme hru zjednodušit. Pokud se nám venku podaří jeden zápas, tak věřím, že se mužstvo chytne,“ vyhlíží trenér Pardubic Miloš Říha starší sérii proti Vítkovicím.

Ta začne dnes v Ostravě Porubě v 17 hodin. Plzeň nastoupí proti Mladé Boleslavi v 18:20 a celý zápas můžete slyšet na webu českého rozhlasu zprávy.rozhlas.cz a také v mobilní aplikaci iRadio. Předkolo se hraje na tři vítězné zápasy.

Vojtěch Bureš, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme