Do Ruska jsem nechtěl, řešili jsme Evropu, říká hokejový obránce Nakládal

Horké léto zažívaly po konci pražského Lva v Kontinentální hokejové lize jeho opory. Hráči si museli hledat nové angažmá. Své by o tom mohl vyprávět obránce Jakub Nakládal, který dnes podpisem smlouvy definitivně stvrdil svůj přestup do finského TPS Turku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Nakládal u pomníku československých legionářů ve Vladivostoku

Jakub Nakládal u pomníku československých legionářů ve Vladivostoku | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

„Mají nejvyšší ambice, chtějí vyhrát SM Ligu. Motivací bude i Champions league. Tým má ve Finsku velké jméno, věřím, že to bude dobrá štace a zahraju si dobrý hokej,“ říká šestadvacetiletý Jakub Nakládal.

Rodák z Hradce Králové hokejově vyrůstal v Pardubicích. V Kontinentální lize pak oblékl, před příchodem do Prahy, dres Ufy a také moskevského Spartaku.

Až v české metropoli ale zažil opravdu krušné chvíle. Věřil, že s koncem Lva to tak žhavé nebude.

Přehrát

00:00 / 00:00

Chtějí vyhrát SM ligu, motivací bude i Champions league, říká o svém novém působišti TPS Turku Jakub Nakládal.

„Byl jsem hodně zaskočený. O konci jsem se nedozvěděl od nikoho z vedení, ale od známých SMS zprávou, když se mě ptali, kde budu hrát. Byl to šok,“ popisuje Nakládal nečekaný konec pražského Lva.

„V kabině jsme se bavili o tom, že se tým třeba přestěhuje do Mnichova, ale nikdo si nepřipouštěl, že by to dospělo do takového smutného konce.“

Hokejový život zkrátka dokáže být někdy krutý. U zkušeného beka navíc ovlivnil i soukromí.

„Máme dvouměsíční miminko a plánovali jsme si, že budeme minimálně první rok v Praze. Mohly by pomáhat babičky a byli bychom v Čechách,“ uvádí další komplikace s koncem v pražském týmu Nakládal.

Bronzový medailista z mistrovství světa 2012 si ale na nepřízeň osudu nestěžuje. Změny ke sportu patří.

„I když člověk podepíše smlouvu třeba na tři roky, tak musí počítat s tím, že ho můžou třeba po roce vyhodit,“ je smířený Jakub Nakládal.

Výchozí pozici pro nové angažmá neměl optimální. Uplynulou sezonu při hodnocení svých výkonů z různých důvodů nepovažoval za ideální.

Hokejisté Nakládal s Řepíkem míří do Finska, Kolář do Vladivostoku

Číst článek

„Věděl jsem, že to nebude jednoduché, a s agentem jsme se připravovali na variantu, že bych začal v Pardubicích v extralize. S tím, že bych třeba odešel až v průběhu sezony.“

Zatím musí odložit sen týkající se NHL. Ani s dalším působením v Kontinentální lize příliš nepočítal.

„Rusko je zajímavé z finanční stránky, ale s manželkou jsme si řekli, že peníze nejsou všechno, a nechtělo se nám tam s malým dítětem. Proto jsme s agentem od začátku řešili Evropu, hlavně Finsko nebo Švédsko,“ uvedl Jakub Nakládal.

S finským TPS Turku podepsal roční kontrakt. Mimochodem, s novým klubem si během léta v rámci Ligy mistrů zahraje také proti Pardubicím.

Pavel Petr, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme