ELH: Přestřelku v Českých Budějovicích vyhrál vedoucí Třinec

Hokejisté Českých Budějovic prohráli v očekávaném utkání 20. kola Tipsport extraligy s Třincem 5:6. Hosté tak nadále zůstávají v čele tabulky, Jihočeši jsou čtvrtí. Pokračuje trápení posledního Kladna, které prohrálo ve Vítkovicích 0:2 a na body čeká už pět kol.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Českobudějovický útočník Milan Gulaš (vpravo) a Martin Lojek z Třince.

Českobudějovický útočník Milan Gulaš (vpravo) a Martin Lojek z Třince. | Zdroj: ČTK

HC Mountfield České Budějovice - HC Oceláři Třinec 5:6 (1:1, 2:1, 2:4)

Utkání třetích Českých Budějovic s vedoucím Třincem slibovalo kvalitní hokej a oba týmy očekávání potvrdily. Jihočeši rozehráli zápas výborně, když už po minutě vedli, hosté ale dokázali průběžný vývoj otočit a to ne naposledy. Po dvou třetinách totiž znovu měli o jeden gól navrch hráči Mountfieldu.

Poslední třetina potom nabídla strhující podívanou. Třinečtí posunuli čtyřmi brankami skóre opět na svoji stranu a zdálo, že dovedou duel k bezpečnému vítězství. Jenže České Budějovice mohutně zafinišovaly a v poslední minutě zápasu snížily na 5:6. Víc už ale nestihly.

Branky a nahrávky: 1. L. Květoň (Gulaš), 34. Šimánek, 37. R. Pšurný (Šimánek), 54. Mertl (Pletka), 60. Kašpařík - 11. M. Růžička, 24. Polanský (Krajíček), 43. Peterek (Hrňa, M. Růžička), 45. Peterek (D. Květoň, M. Růžička), 48. Hrabal (Zíb, M. Růžička), 49. Adamský (Hrňa). Rozhodčí: Fraňo, Hodek - Lhotský, Rozlílek. Vyloučení: 6:9, navíc Novák 10 min. a do konce utkání - Martynek, Krajíček, Zíb všichni 10 min. Využití: 0:3. Diváci: 4526.

HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 3:5 (2:2, 0:2, 1:1)

Slávisté si vylepšili letošní chabou střeleckou bilanci. Na góly Vondrky a Jaškina sice ještě do první sirény dokázali odpovědět Skuhravý a Hruška, ve druhé části ale vrátili radost na hostující střídačku Endál s Doležalem. V závěrečné třetině jistil gólem ve vlastním oslabení vedení Pražanů svou druhou brankou v zápase Vondrka. Skuhravého přesilovková trefa pět minut před koncem už pouze zmírnila prohru domácích na 3:5.

Branky a nahrávky: 12. Skuhravý (Kumstát), 16. D. Hruška (Zaťovič), 55. Skuhravý (Kokko) - 1. Vondrka (Špelda, Kadlec), 11. Jaškin, 25. Endál (Žižka), 37. Doležal (P. Jelínek), 46. Vondrka (Pospíšil). Rozhodčí: Blecha, Hribik - Bláha, Kostka. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4575.

HC Vítkovice Steel - HC Vagnerplast Kladno 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

Standardní výkon Kladna na bodový zisk ve Vítkovicích nestačil. Přitom domácí se na ledě neuvěřitelně trápili. Dlouhé čekání na gól přeťala až 52. minuta, kdy se po Malíkově ráně od modré zblízka trefil Viktor Ujčík. Gólový účet potom o chvíli později uzavřel domácí kapitán Burger.

Branky a nahrávky: 52. Ujčík (Malík), 58. Burger (Ovčačík, Klimek). Rozhodčí: Konc, Ország (oba SR) - Bryška, Novák. Vyloučení: 5:3. Bez využití. Diváci: 4135.

Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno 3:1 (0:0, 0:0, 3:1)

Vyrovnané utkání rozhodovaly přesilovky. Domácím nejprve nešly, navíc ve 42. minutě dostali od brněnského Baleje gól v oslabení. Pak už ale Tygři početní výhody využívali. V 53. minutě vyrovnal Podkonický a v padesáté šesté otočil skóre Klimenta. Hosté vsadili vše na power-play, v té jim ale v závěrečné minutě utkání zasadil poslední ránu svou druhou branku v zápase Podkonický.

Branky a nahrávky: 53. Podkonický (Kudrna, Dušek), 56. Klimenta (M. Hořava, Vak), 60. Podkonický (Kudrna, M. Hořava) - 42. Balej (Kvapil, R. Hruška). Rozhodčí: Husička, Pešina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:1. Diváci: 6093.

HC Sparta Praha - BK Mladá Boleslav 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Střeleckou smůlu Sparty prolomil až po polovině utkání David Výborný. Na jeho branku ale hosté dokázali během jediné minuty odpovědět Bahenského šťastnou střelou od mantinelu. Výhru domácích pak ovšem deset minut před koncem zajistil po samostatném úniku Petr Ton, a při power-play Brna potvrdil Michal Broš.

Branky a nahrávky: 32. D. Výborný (Broš, Smoleňák), 50. Ton (O'Brien), 60. Broš (Kůrka, D. Výborný) - 33. Bahenský (Gajovský). Rozhodčí: Šindler, Homola - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 4449.

HC Plzeň 1929 - HC Eaton Pardubice 3:4 (2:1, 0:2, 1:1)

Plzeň vedla po dvou trefách mladíka Kováře 2:0, hosté ale předvedli velký obrat. Postupně se trefili Špirko, Zohorna a Pivko. Nápor Indiánů ve třetí části sice přinesl vyrovnávající gól Vlasáka, dvě minuty před koncem ale rozhodl o pardubické výhře Bartek.

Branky a nahrávky: 7. Jan Kovář (J. Jeřábek), 10. Jan Kovář (Vlasák, Sýkora), 54. Vlasák (Sýkora, Straka) - 12. Špirko (Somík, Kočí), 21. Zohorna (Bartek), 27. Pivko (Zohorna, Bartek), 59. Bartek (Kolář I). Rozhodčí: Polák, A. Jeřábek - Dřínovský, Kalivoda. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 6088.

HC Benzina Litvínov - PSG Zlín 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)

Domácím sice patřil úvod zápasu, ale brzké vedení 1:0 jim vystačilo jen do 16. minuty. Poté už měl navrch klidněji a promyšleněji hrající hostující tým, který odolal závěrečnému tlaku Litvínova a pojistil si v 60. minutě výhru trefou do prázdné branky.

Branky a nahrávky: 4. Kubinčák (Rindoš, Švarný), 53. V. Hübl (Lukeš) - 16. Balaštík (Linhart, Köhler), 28. Roman Vlach (Kubiš, Sivák), 45. F. Čech (Holík, Balán), 60. Balaštík. Rozhodčí: Minář, Hradil - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 3894.

Tomáš Kohout, Aleš Procházka, Metoděj Novák, Pavel Petr, Vladislav Janouškovec, Petr Kadeřábek, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme