ELH: Třinec prohrál v Brně a po 14. kolo ho na čele tabulky vystřídají Budějovice

AKTUALIZUJEME:Hokejisté Třince podlehli ve 14. kole extraligy Brnu 0:3 a opustili vedoucí příčku extraligové tabulky.Tam se po výhře nad Vítkovicemi 3:2.stěhují Budějovice. Na domácím kluzišti se nedařilo Mladé Boleslavi, která prohrála s Kladnem 0:2.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tipsport hokejová extraliga

Tipsport hokejová extraliga | Foto: Hokej.cz

HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 0:3

Jihomoravané ubránili bez šesti hráčů základní sestavy první třetinu, ve které byli pod velkým tlakem ocelářů a trpělivě čekali na svou šanci.

O třetí a zároveň konečnou branku se postaral Petr Plodna. Ten vstřelil gól v čase 45:16.

Lví podíl na výhře měl ale také brankář Jiří Trvaj, který si připsal 37 zásahů a poprvé v ročníku udržel čisté konto. Od tohoto momentu domácím ztěžkly nohy. Na jejich hokejky dopadla nervozita a Brňané naplňovali trpělivě a poctivě svou normu jednoho gólu na třetinu.

Třinečtí svou marnost korunovali neproměněním téměř šestiminutové přesilovky.

Branky a nahrávky: 17. Dlouhý, 26. Dlouhý (Balej, R. Hruška), 46. Polodna (R. Hruška). Rozhodčí: Minář, Lacina - Jindra, Jílek.

HC Mountfield - HC Vítkovice Steel 3:2 po prodloužení

Hokejisté Českých Budějovic střídají na prvním místě extraligové tabulky Třinec. Ve šlágru 14. kola totiž Jihočeši proti Vítkovicím předvedli dokonalý obrat z 0:2 na 3:2.

Přehrát

00:00 / 00:00

Všechna utkání Tipsport extraligy sledovali naši reportéři

V prodloužení byli jednoznačně aktivnější domácí. Snopkova rána od modré se neujala, individuálně se neprosadil ani Červený. Po Mikeskově zadovce ale rozhodl o zisku druhého bodu pro domácí střelou zápěstím Gulaš.

Branky a nahrávky: 44. Červený (Jank), 58. Martynek (Snopek), 65. Gulaš (Mikeska) - 12. Káňa (J. Sýkora), 24. Ujčík (Tomas).

BK Mladá Boleslav - HC Vagnerplast Kladno 0:2

Čistým kontem přispěl k třetí výhře Vagnerplastu v sezoně Martin Falter, který dostal přednost před Lukášem Cikánkem. Mladoboleslavští sice přivezli dvě výhry z minulých dvou zápasů venku, ale před vlastním publikem prohráli potřetí za sebou.

Branky a nahrávky: 11. Melka (J. Mrázek, Látal), 13. Valský.

HC Sparta Praha - HC Eaton Pardubice 2:1 po samostatných nájezdech

Pražané počtvrté za sebou získali doma dva body. Deset kol ale čekají na vítězství v základní hrací době. Hosté sice vedli, jenže Radek Smoleňák v 58. minutě vyrovnal a v nájezdech rozhodl David Výborný.

Úvodní třetina souboje dvou tradičních rivalů korespondovala se současným rozpoložením a postavením obou týmů ve spodní polovině tabulky.

Branky a nahrávky: 58. Smoleňák (Kůrka, D. Výborný), rozhodující sam. nájezd D. Výborný - 33. Mezei (Koukal, Kolář I).

HC Energie Karlovy Vary - HC Plzeň 1929 5:2

Parádně zvládnuté derby mají za sebou hokejisté Energie. A přitom to ze začátku vypadalo na vyrovnanou hru. Jako první se totiž ujali vedení hosté z Plzně.

Domácím se však povedlo ještě v první třetině srovnat a po druhém bleskovém gólu ve druhé dvacetiminutovce již průběh zápasu režírovali podle svých představ.

Hosté se ještě vzmohli na srovnání, ale od třetí trefy již úřadovali na ledě jen domácí borci. Hned dva přesné zásahy zaznamenal Martin Zaťovič

Branky a nahrávky: 14. Dej (Melenovský), 21. Kumstát (Čutta), 33. Hřebejk (Skuhravý), 50. Zaťovič (Pech), 56. Zaťovič (Pech) - 4. Benák (Lammers), 31. Jiří Hanzlík (Vlasák).

PSG Zlín - Bílí Tygři Liberec 4:3 po prodloužení

Hokejisté Zlína vydřeli ve 14. kole Tipsport exrealigy vítězství nad Libercem 4:3 v prodloužení. Berani sice rychle prohrávali 0:2, ale podařilo se jim vyrovnat a nakonec i vyhrát. Duel rozhodl v 61. minutě Petr Leška.

Základní hrací doba o vítězi nerozhodla a vyrovnaný duel dospěl do prodloužení. Z nastaveného času uběhlo pouze 37 vteřin, když se Leška napřáhl k vítěznému gólu.

Branky a nahrávky: 16. Rachůnek (Důras), 21. Köhler (Leška), 40. F. Čech (Holík, Leška), 61. Leška (Hamrlík) - 1. Huknes (Kudrna), 6. M. Hořava (Podkonický, Trončinský), 26. Hořava (Vak, Podkonický).

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme