ELH: Trpělivá práce přinese ovoce, věří Ladislav Lubina

Hokejová Tipsport extraliga vstoupila do své poslední čtvrtiny základní části. A stále nejasné jsou i odpovědi na nejfrekventovanější otázky. Těmi jsou: kdo vyhraje základní část, dostane se Sparta alespoň do předkola play off anebo bude nakonec Plzeň tím, kdo se protlačí i navzdory bodovému odpočtu do vyřazovacích bojů?

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kometa x Pardubice

Kometa x Pardubice | Foto: HC Eaton Pardubice

Další z podobně závažných otázek se týká Brna. Kometa pozvolně klesá tabulkou dolů a její pád se nezastavil ani na deseti zápasech bez plného bodového zisku v řadě. Naopak porážka v Třinci představuje už jedenáctý pomyslný korálek brněnských neúspěchů za sebou. A tak se není co divit, že útočník Radim Hruška do novinářských diktafonů své odpovědi raději téměř šeptal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trpělivá práce přinese ovoce, věří Ladislav Lubina

"Nehrajeme jednoduše ani v našem obranném pásmu, zbytečně si s tím hrajeme, místo abychom to dávali rychle od sebe a měli z toho brejky. To je pořád dokola už přes měsíc, to je ubíjející." Kometa je aktuálně devátá a od Plzně, která má motivaci jako hrom, a veze se na vlně maximálního odhodlání, ji dělí už jen šest bodů. A fanoušci si mohou jen povzdychnout, kde jsou ty časy, kdy Brno bylo v tabulce druhé a v jednu chvíli atakovalo dokonce i první místo.

"Myslím si, že když jsme byli na druhém místě, tak jsme nestáli pevně nohama na zemi a začalo se přemýšlet, a teď ani tak nemyslím hráče, ale hlavně okolí, kdy budeme první a to byla chyba. Měli jsme spíš přemýšlet nad tím, jak udržet šestku. Bohužel, dneska je naším cílem dostat se play off," říká trenér Ladislav Lubina, jehož třízápasová léčba z pozice hlavního kouče zatím nezabírá.

Přitom v Třinci hrálo Kometě do karet snad téměř vše. Do poslední třetiny vstupovala s jednobrankovým vedením. Už po úvodní dvacetiminutovce navíc vedla 2:0. Dalším aktivem na jihomoravské straně byla i rychlá vedoucí branka, která z hole Radima Hrušky přišla už po dvaceti sedmi vteřinách hry. Jenže to, co bývá u jiných výhodou, v případě Komety nějak neplatí. Opakovala se totiž tři kola stará situace, kdy proti Plzni Hruška skóroval dokonce už ve třiadvacáté sekundě zápasu, ale na body to opět nestačilo.

"To bylo to samé. To se člověk pořád jenom opakuje. I s Kladnem doma jsem měl v patnácté vteřině šanci, ale dal jsem břevno. Ten zápas mohl taky vypadat jinak a nakonec jsme ho stejně ztratili. Máme dobré začátky, ale hraje se šedesát minut, my hrajeme možná čtyřicet," vysvětluje evidentně psychicky zničený Radim Hruška, který je společně s Markem Kvapilem snad jediným, kdo si zaslouží i přes současný pád Brna absolutorium. Jenže hokej je týmová hra a tak ani Hruškův hattrick z Třince nebyl Kometě nic platný. "Je to o trpělivé práci a věřím, že trpělivá práce přinese ovoce," uzavírá Ladislav Lubina.

Radim Sajbot, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme