Fanoušci se naučili chodit na Lva, proti Magnitogorsku předvedli elektrizující atmosféru

Druhou sezonu hraje pražský Lev Kontinentální hokejovou ligu. Za krátkou dobu si získal na svou stranu fanoušky v hlavním městě. Dokladem byl v pořadí třetí finálový zápas KHL - do hlediště si našlo cestu 16 435 diváků, což je nový rekord soutěže.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Lva se radují z gólu

Fanoušci Lva se radují z gólu | Zdroj: ČTK

Už dlouho před zápasem bylo jasné, že O2 arena bude zaplněná do posledního místa. Ani bouřka, která se přehnala Prahou, nemohla odradit hokejové příznivce od cesty na finále Kontinentální ligy. Souboj Lva s Metalurgem představoval obrovské lákadlo.

„Jsem plná očekávání, protože na KHL jsem ještě nikdy nebyla. Očekávám tvrdou bitvu. Doposud jsem chodila hlavně na extraligu, jsem zvědavá na porovnání,“ těšila se před zápasem fanynka Jitka.

Přehrát

00:00 / 00:00

V pražské O2 areně natáčel reportér ČRo Pavel Petr

„Je fantastický, že se v Praze hraje tak kvalitní soutěž. Po krásném hokeji, který předváděla Sparta, se Praha může těšit z finále nejkvalitnější evropské hokejové soutěže,“ liboval si fanda David.

Diváci v ochozech vysočanské arény museli být po závěrečné siréně spokojeni. Hokejisté jim nabídli dramatickou podívanou se šťastným koncem pro domácí. Podpora z hlediště tomu odpovídala.

„Byla to určitě nejlepší atmosféra, co tady diváci předvedli. My jsme jim zase dali hokej, co chtěli vidět, sice trochu s nervy, ale hlavně že jsme vyhráli. Všem lidem děkujeme, že přišli, tohle přesně potřebujeme, finále KHL se navíc každý rok nemusí opakovat,“ složil poklonu hokejovým příznivcům kapitán Lva Jiří Novotný.

Zatímco domácím hráčům vytvořili fandové skvělou kulisu, pro hosty to naopak bylo peklo.

„Trochu nás dostalo horko v hale, na to nejsme zvyklí. Led byl těžký a špatně se dýchalo. V něčem podobném jsme zatím nehráli,“ potvrdil jediný český hokejista v dresu Magnitogorsku Jan Kovář.

Finále Kontinentální ligy se v Praze bude znovu hrát ve čtvrtek od 19 hodin. Víc než jasné je, že opět před vyprodaným hledištěm.

Pavel Petr, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme