Finále play-off ELH: Kometa opět prohrála ve Zlíně 0:3

Hokejisté Zlína udělali na domácím ledě i druhý krok k titulu, když Brno porazili ve druhém finále extraligy opět 3:0 a v sérii vedou už 2:0 na zápasy, což se Zlínu ještě nikdy v klubové historii nepovedlo. Naopak Brno znovu nenašlo recept na bezchybného Kašíka, který ani ve svém druhém finále neinkasoval. Nyní se série přesouvá do Brna, kde se bude hrát v pondělí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Finále hokejové extraligy mezi Zlínem a Brnem je hodně vyhecované

Finále hokejové extraligy mezi Zlínem a Brnem je hodně vyhecované | Zdroj: ČTK

Hostům kvůli nemoci scházel v sestavě útočník Hynek Zohorna, vrátil se naopak Vojtěch Němec a obránce Miller už byl připraven aspoň na střídačce a do závěru zápasu spekulativně zasáhl. Místo Trvaje nastoupil brány Čiliak. Zlín postrádal zraněného Oldřicha Horáka, kterého nahradil Patrik Urbanec.

PSG Zlín - HC Kometa Brno 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branka a nahrávky: 16. Veselý (Čajánek, Honejsek), 40. Honejsek (Veselý, Čajánek), 55. Honejsek (Čajánek). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Barvíř, Blümel.

Kometa chtěla po úvodní prohře praktikovat ještě fyzičtější hokej a nedat soupeřům ani píď prostoru, ale pro jejich styl hry neměli pochopení rozhodčí ani hokejisté Zlína, kteří se často uchylovali k oplácení. Během úvodní dvacetiminutovky se dvířka na trestnou lavici otevřely celkem osmkrát.

Početní výhodu ovšem dokázali využít pouze domácí. V 16. minutě po šesti sekundách skóroval Jiří Veselý po perfektní kombinaci přesilovké formace 1:0.

Tři kanadské body si v druhém finálovém klání připsal Petr Čajánek (na snímku vlevo), lkterého marně bránil i Libor Pivko | Foto: ČTK

Největší příležitost ve druhé třetině, která už se hrála více v poklidu bez zbytečných vyloučení, měl na holi domácí Kotvan, ale kotouč do odkryté klece nedostal. Už to vypadalo, že diváci se v tomto úseku hry branky nedočkají, ale 22 sekund před druhou sirénou rozveselil zlínské příznivce opět při početní převaze po ukázkové kombinaci šestou trefou v play-off Antonín Honejsek 2:0.

Třetí část dlouho nenabízela příliš vzrušivých momentů, až se v 54. minutě nechal vyloučit Tomáš Svoboda a Antonín Honejsek pečetil druhým zásahem vítězství svého týmu 3:0. I třetí branku pro své spoluhráče připravil Petr Čajánek.

Pak sice měli hosté možnosti aspoň korigovat stav a hlavně vyzrát na precizního Kašíka, ale jeho kouzlo nedokázali zlomit střelou od modré Kováčik ani podražením mimo brankoviště Káňa, jeho zákrok pouze rozpoutal na ledě bitku, do které se pustili zlínský Kubiš a také při svém prvním střídání Riley Miller.

Zlín: Kašík - Zámorský, Urbanec, Marušák, Kotvan, Matějíček, Řezníček - Honejsek, Čajánek, Veselý - Balaštík, Leška, Köhler - Ondráček, Melenovský, Kubiš - Okál, Holík, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira
Brno: Čiliak - Dujsík, Žižka, Kováčik, Kempný, Kuboš, Dlapa - Vondráček, Čermák, Pivko - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - Jakub Svoboda, Koreis, J. Hruška - Raška, P. Mrázek, Burian. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme