Hadamczik pozval do přípravy trojici nováčků

Na úvodní soustředění hokejové reprezentace před světovým šampionátem dorazí i tři nováčci: brankář Jakub Kovář z Českých Budějovic, liberecký obránce David Štich a karlovarský útočník Lukáš Pech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér české hokejové reprezentace Alois Hadamczik (vpravo) a šéftrenér ČSLH Slavomír Lener

Trenér české hokejové reprezentace Alois Hadamczik (vpravo) a šéftrenér ČSLH Slavomír Lener | Zdroj: ČTK

Do dvaadvacetičlenného výběru zahrnul trenér Alois Hadamczik i šest úřadujících světových šampionů. Jde o obránce Petra Čáslavu, Ondřeje Němce a Tomáše Mojžíše a forvardy Jiřího Novotného, Petra Hubáčka a Marka Kvapila.

Čtrnáct hokejistů je z české Tipsport extraligy, doplňuje je pětice legionářů z Kontinentální ligy a tři hráči finského Kärpätu Oulu. Většině kádru už klubová sezona skončila, na sraz týmu do Kravař dorazí ale také dvě opory Komety Brno (Hubáček, Kvapil) a jedna Sparty (Pöpperle), jejichž týmy ještě čekají zápasy v play-out, ovšem bez rizika baráže.

První přípravné zápasy čekají českou reprezentaci 1. a 2. dubna v Norsku, poté Hadamczikovo mužstvo nastoupí dvakrát v Bělorusku a následně znovu dvakrát doma proti Švýcarsku. Od 21. do 24. dubna jsou pak na programu České hokejové hry.

Mistrovství světa začne pro český výběr 30. dubna v Bratislavě soubojem s Lotyšskem.

Nominace českých hokejistů na přípravný kemp v Kravařích (21.- 25. dubna):

brankáři: Jakub Kovář (České Budějovice), Tomáš Pöpperle (Sparta Praha),

obránci: Lukáš Derner, David Štich (oba Liberec), František Ptáček (České Budějovice), Tomáš Linhart (Zlín), Petr Čáslava (CSKA Moskva/KHL), Ondřej Němec (Čerepovec/KHL), Tomáš Mojžíš (Dinamo Minsk/KHL), Vladimír Sičák (Kärpät Oulu/Fin.),

útočníci: Kamil Kreps, Petr Tenkrát (oba Kärpät Oulu/Fin.), Petr Hubáček, Marek Kvapil (oba Kometa Brno), František Lukeš, Peter Jánský (oba Litvínov), Jiří Šimánek, Milan Gulaš (oba České Budějovice), Ivan Rachůnek (Zlín), Lukáš Pech (Energie Karlovy Vary), Jiří Novotný (Astana/KHL), Josef Straka (Čerepovec/KHL).

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme