Hejda se do reprezentace vrátil i kvůli atmosféře v Praze. Šlégr varuje před euforií

Po jedenácti letech se hokejové mistrovství světa vrací do Prahy a Ostravy. V roce 2004 zažil český hokej velké zklamání v podobě vypadnutí už ve čtvrtfinále. Byli u toho i někteří současní reprezentanti a i tehdy stál na lavičce trenér Vladimír Růžička.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Hejda už jednou reprezentační kariéru ukončil, nyní se do národního týmu vrací

Jan Hejda už jednou reprezentační kariéru ukončil, nyní se do národního týmu vrací | Zdroj: ČTK

„Všechny úspěchy v mé kariéře byly spojeny s Vláďou Růžičkou. Velká motivace je i MS v Praze 2004. To bylo nejhezčí mistrovství, co jsem kdy odehrál. Je to něco trošku extra hrát doma mistrovství světa,“ přiznává obránce Jan Hejda, že 11let starý šampionát stále velkým zážitkem.

Česká reprezentace před play-off světového šampionátu jako jediná neztratila ani bod a měla skóre 26:5. Pak ale přišel rychlý konec a v burácející hale bylo najednou ticho.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na atmosféru MS 2004 zavzpomínali s reportérem ČRo Františkem Kunou obránci Jan Hejda i Jiří Šlégr

„Do té doby, než jsme neproměnili ten nájezd, nebylo slyšet na ledě slova. Celá hala skandovala. Při normálních zápasech je to jen, když se dá gól. Ale při tom MS to bylo 60 minut za zápas,“ těší obránce Colorada skvělá atmosféra, která se letos jistě bude opakovat.

Budou u toho i další členové tehdejší reprezentace. Třeba Jaromír Jágr, který proti Spojeným státům tehdy trefil v nájezdech tyčku, nebo Jaroslav Špaček - ten se zase z výstroje převlékl do obleku a na střídačce má po boku Vladimíra Růžičky na starosti obránce.

Jeden z tehdejších beků z pražského mistrovství světa v roce 2004 Jiří Šlégr varuje před tlakem domácího prostředí: „V té euforii, když vidíte plnou halu, člověk udělá rozhodnutí nebo chyby, které by normálně nedělal. Tlak tam je, ale na druhou stranu tam je náboj, kvůli kterému by se každý z hráčů měl těšit. Hrát před domácím publikem je fantastické.“

Průzkum ČRo: Podle většiny Čechů by měl Růžička vést dál národní tým

Číst článek

Jiří Šlégr má teď jiné starosti, trápí ho bolavá záda, které ale jistě přebíjí radost z prvního litvínovského titulu. Ten má i Martin Ručinský, který v Praze v roce 2004 také hrál a i letos je stejně jako Jágr a Hejda v nominaci.

O tom, jestli Ručinský své bývalé spoluhráče z reprezentace doplní před domácím mistrovstvím po jedenácti letech, bude jasněji dnes odpoledne, kdy má národní tým sraz před závěrečnou fází přípravy - tentokrát už v pražské O2 areně.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme